Suiker in perspectief editie 31 - deel 2 | maart 2015 - page 20

Australië
Zie voor het officiële rapport:
Australië gebruikt de ‘Australian Guide to Healthy
Eating’. De gids voor gezond eten toont een schijf
met vijf voedingsgroepen waarvan de dagelijkse
consumptie wordt aanbevolen. Deze groepen zijn:
volkoren graanproducten; groente, peulvruchten en
bonen; fruit; mager vlees en gevogelte, vis, eieren,
tofu, noten en zaden; melkproducten en/of
alternatieven (met name de magere soorten). Naast
de vijf voedingsgroepen is het advies voldoende
water te drinken, olie in kleine hoeveelheden te
gebruiken en alcohol, snacks, snoep en frisdranken
slechts af en toe en in beperkte hoeveelheden te
consumeren.
20|
Voedingsrichtlijnen uit andere landen
Suiker in perspectief, maart 2015
2015: EEN JAAR VAN VERANDERINGEN
Finland
Zie voor het officiële rapport
(alleen in het Fins beschikbaar):
voorlichtingsmodellen: een voedingsdriehoek en een
voedingsbord. De voedingsdriehoek toont de
verschillende onderdelen van een gezonde voeding
in relatie tot het gehele voedingspatroon. Op het
voedingsbord wordt een gezonde maaltijd
weergegeven volgens de driehoek.
Enkele aanbevelingen:
• Eet vaak groente, fruit en bessen (minimaal
500 gram per dag, exclusief aardappels).
• Eet twee tot drie keer per week vis
(verschillende soorten).
1...,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19 21,22,23,24,25,26,27,28,29,30,...34
Powered by FlippingBook