Suiker in perspectief editie 31 - deel 2 | maart 2015 - page 18

Een van de aanbevelingen
• ‘Kies voedingsmiddelen die naar verhouding veel
kalium, vezels, calcium en vitamine D bevatten.
Groente, fruit, volkoren granen en
zuivelproducten leveren veel van deze
voedingsstoffen.’
De voedselpiramide uit India
Zie voor het officiële rapport:
De Indiase voedingsrichtlijnen richten zich op
verschillende groepen uit de bevolking (jong/oud,
actief/inactief, zwangeren en zieken). Er zijn vijftien
globale richtlijnen die een bijdrage moeten leveren
om welvaartsziekten, maar ook ondervoeding (nog
steeds een aanzienlijk probleem in India) te
voorkomen.
De Indiase voedselpiramide bestaat uit vier lagen
van groepen van voedingsmiddelen.
Graanproducten, bonen en peulvruchten vormen de
basis (eet er voldoende van), gevolgd door groente
en fruit (eet royale porties). Voedingsmiddelen van
dierlijke oorsprong en oliën staan in de derde laag
(wees matig in gebruik). In de top van de piramide is
niveau vier afgebeeld: bewerkte producten met naar
verhouding veel suikers en vetten (kies beperkt). De
18|
Voedingsrichtlijnen uit andere landen
Suiker in perspectief, maart 2015
2015: EEN JAAR VAN VERANDERINGEN
• Richt je aandacht op fruit.
• Varieer je groente.
• Zorg dat minstens de helft van je graanproducten
volkoren is.
• Kies eiwitbronnen met weinig of geen vet.
• Gebruik calciumrijke voedingsmiddelen.
1...,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17 19,20,21,22,23,24,25,26,27,28,...34
Powered by FlippingBook