Suiker in perspectief editie 31 - deel 2 | maart 2015 - page 9

Nieuw: De Voedingsrichtlijn Diabetes 2015
|9
Suiker in perspectief, maart 2015
De nieuwe Voedingsrichtlijn Diabetes 2015
‘Een one-size-fits-all
advies bestaat niet’
Concreet en praktisch
Diëtist Elise Kuipers geeft aan dat ze blij is dat de
omslag van voedingsstoffen naar voedingsmiddelen
en voedingspatronen is gemaakt. ‘In het advies gaat
het nu niet meer over bijvoorbeeld verzadigd vet,
maar over zuivel, olie, vlees en noten. Passen die
producten in het voedingspatroon van de
desbetreffende cliënt, of juist niet? Concreet en
praktisch dus! Een positieve manier van
communiceren, waarbij de cliënt uiteindelijk zelf de
keuze maakt.’ Mariëlle van Veen vult aan: ‘Een
De herziene NDF Voedingsrichtlijn
Diabetes 2015 (Nederlandse
Diabetes Federatie) (zie kader,
pagina 10) is verschenen. De NDF-
werkgroep heeft bijna een jaar aan
de herziening van de richtlijn
gewerkt. Drie diëtisten - ze maken
deel uit van de werkgroep -
vertellen over hun ervaringen en
verwachtingen.
1,2,3,4,5,6,7,8 10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,...34
Powered by FlippingBook