logo KSV groot transparant

 Onderzoek         Contact  FAQ

Douglas-reclame is misleidend Commercial ‘Suiker veroorzaakt rimpels’ moet van de buis

Parfumerie Douglas mag een reclame waarin suiker wordt neergezet als dé oorzaak van huidveroudering niet meer uitzenden. Dat heeft het College van Beroep van de Stichting Reclame Code bepaald. Zowel op televisie als via andere kanalen - zoals sociale media en de eigen website - mag de parfumerie de commercial niet meer vertonen. Ook in andere reclame-uitingen mag de claim ‘suiker veroorzaakt rimpels’ niet meer worden gebezigd.

Consumentenonderzoek Kenniscentrum suiker & voeding: Nederlanders overschatten de caloriereductie in producten.

Consumenten overschatten de hoeveelheid energie in verschillende producten die in suiker gereduceerd zijn. Dat is één van de belangrijkste bevindingen uit een representatieve enquête van onderzoeksbureau Ruigrok NetPanel in opdracht van Kenniscentrum suiker & voeding. In het onderzoek werden de kennis, de houding en het gedrag gepeild van 1.182 Nederlanders van 18 jaar en ouder rond suikerverlaging in levensmiddelen.

Nederlanders eten weinig ‘verborgen' suikers

In de vandaag verschenen nieuwsbrief van Foodwatch is te lezen dat ‘de winkelschappen vol liggen met mierzoet eten’. Naast snoep, koek en snacks zijn ook in maaltijdsalades, vleeswaren, beschuit, hartige sauzen, brood en vele andere producten suikers toegevoegd.

Feiten over suiker

Over suiker wordt veel gepraat en geschreven. Feiten en meningen maar ook fabels en mythen.

Suikerdebat brengt nuance in verhitte maatschappelijke discussie

‘Minder suiker betekent niet dat het probleem is opgelost. We moeten het over calorieën hebben.’ Dit geldt als één van de belangrijkste conclusies van het suikerdebat dat maandag 6 februari plaatsvond in Den Haag. Organisator Platform Suikers en Voeding bracht diverse experts in voeding en suiker samen om een maatschappelijke dialoog over de rol van suiker in voeding te starten.

Informatiemap nu digitaal beschikbaar!

informatiemapBent u diëtist, voedingskundige intermediair of beleidsmaker? Dan biedt de informatiemap van Kenniscentrum suiker & voeding u achtergrondgegevens zoals samenvattingen van wetenschappelijke literatuur, verschillende position papers en factsheets. Abonnees ontvangen enkele keren per jaar digitale updates van (delen van) de inhoud. Bekijk de complete informatiemap op www.suikerwetenschap.nl

 

Abonneer op updates

deel deze pagina