logo kenniscentrumsuikerenvoeding 50jaar website

 Onderzoek         Contact  FAQ

Consumentenonderzoek Kenniscentrum suiker & voeding: Nederlanders overschatten de caloriereductie in producten.

Consumenten overschatten de hoeveelheid energie in verschillende producten die in suiker gereduceerd zijn. Dat is één van de belangrijkste bevindingen uit een representatieve enquête van onderzoeksbureau Ruigrok NetPanel in opdracht van Kenniscentrum suiker & voeding. In het onderzoek werden de kennis, de houding en het gedrag gepeild van 1.182 Nederlanders van 18 jaar en ouder rond suikerverlaging in levensmiddelen.

Nederlanders eten weinig ‘verborgen' suikers

In de vandaag verschenen nieuwsbrief van Foodwatch is te lezen dat ‘de winkelschappen vol liggen met mierzoet eten’. Naast snoep, koek en snacks zijn ook in maaltijdsalades, vleeswaren, beschuit, hartige sauzen, brood en vele andere producten suikers toegevoegd.

Feiten over suiker

Over suiker wordt veel gepraat en geschreven. Feiten en meningen maar ook fabels en mythen.

Suikerdebat brengt nuance in verhitte maatschappelijke discussie

‘Minder suiker betekent niet dat het probleem is opgelost. We moeten het over calorieën hebben.’ Dit geldt als één van de belangrijkste conclusies van het suikerdebat dat maandag 6 februari plaatsvond in Den Haag. Organisator Platform Suikers en Voeding bracht diverse experts in voeding en suiker samen om een maatschappelijke dialoog over de rol van suiker in voeding te starten.

Nieuwe richtlijn voor beperking inname vrije suikers

De World Health Organization (WHO) heeft een richtlijn over de inname van vrije suikers gepubliceerd. Kenniscentrum suiker & voeding deelt de conclusie om de inname van vrije suikers te beperken, maar dan als onderdeel van een brede strategie om overgewicht te verminderen.
  • 1
  • 2

Informatiemap nu digitaal beschikbaar!

informatiemapBent u diëtist, voedingskundige intermediair of beleidsmaker? Dan biedt de informatiemap van Kenniscentrum suiker & voeding u achtergrondgegevens zoals samenvattingen van wetenschappelijke literatuur, verschillende position papers en factsheets. Abonnees ontvangen enkele keren per jaar digitale updates van (delen van) de inhoud. Bekijk de complete informatiemap op www.suikerwetenschap.nl

 

Abonneer op updates

deel deze pagina