logo kenniscentrumsuikerenvoeding 50jaar website

 Onderzoek         Contact  FAQ

Onderzoek

Lopend Onderzoek

Onderzoek

Sweet Tooth - Nature or Nurture?

Hoofdonderzoeker en onderzoeksinstelling

Prof.dr. Kees de Graaf, dr.ir. Monica Mars, Prof.dr. Katherine Appleton, Wageningen University & Research (NL)

Financiering

Totale kosten onderzoek: nog onbekend
Bijdrage Kenniscentrum suiker & voeding: € 100.000, verspreid over 4 jaar (2019-2022)

 

Onderzoek

Urinary sucrose and fructose as biomarker of total sugar intake: evaluation in the DUPLO study

Hoofdonderzoeker en onderzoeksinstelling

Dr. Jeanne de Vries, ir. Paul Hulshof, Wageningen University & Research (NL)

Financiering

Totale kosten onderzoek: nog onbekend
Bijdrage Kenniscentrum suiker & voeding: € 48.800, verspreid over 2 jaar (2018-2019)

 

Onderzoek

Are there negative consequences of low sugar intake in relation to physical activity, energy balance and human health?

Hoofdonderzoeker en onderzoeksinstelling

Dr. Javier Gonzalez, Bath University (VK)

Financiering

Totale kosten onderzoek: £ 137.000
Bijdrage Kenniscentrum suiker & voeding: £ 49.000 in totaal, verspreid over 3 jaar (2017-2019).
De ‘Rank Prize Funds’ heeft £ 88.000 toegekend aan deze studie.

 Afgerond Onderzoek

Onderzoek

Carbohydrate intake and metabolic health across the life-course – the role of macronutrient composition of the diet

Hoofdonderzoeker en onderzoeksinstelling

Dr.ir Trudy Voortman, Erasmus MC (NL)

Financiering

Totale kosten onderzoek: nog onbekend.
Bijdrage Kenniscentrum suiker & voeding: € 49.000 in totaal, verspreid over 2 jaar (2017-2018).

 

Onderzoek

Gene by cognition influences on emotional eating; a moderating role for ruminative thinking?

Hoofdonderzoeker en onderzoeksinstelling

Prof.dr. Rob Markus, Maastricht University

Financiering

Totale kosten onderzoek: € 500.000
Bijdrage Kenniscentrum suiker & voeding: € 250.000 euro in totaal, verspreid over 6 jaar (2013-2018).
In kind bijdrage: € 9.460 
Cofinanciering door NWO (matching).

 

Onderzoek

Beet-ing your competitors; dietary nitrate to enhance sports performance

Hoofdonderzoeker en onderzoeksinstelling

Dr. Lex Verdijk, Maastricht University

Financiering

Totale kosten onderzoek: € 550.000
Bijdrage Kenniscentrum suiker & voeding: € 40.000 in totaal, verspreid over 4 jaar (2013-2016).
Partners: NIZO Food Research, InnosportNL en NOC*NSF.

 

Onderzoek

Sources and amounts of added sugar in the Dutch general population – comparing different groups by BMI.

Hoofdonderzoeker en onderzoeksinstelling

Prof.dr.ir. Edith Feskens, Wageningen University

Financiering

Totale kosten onderzoek:
Nog onbekend
Bijdrage Kenniscentrum suiker & voeding: € 20.000.

 

Afdrukken

Informatiemap nu digitaal beschikbaar!

informatiemapBent u diëtist, voedingskundige intermediair of beleidsmaker? Dan biedt de informatiemap van Kenniscentrum suiker & voeding u achtergrondgegevens zoals samenvattingen van wetenschappelijke literatuur, verschillende position papers en factsheets. Abonnees ontvangen enkele keren per jaar digitale updates van (delen van) de inhoud. Bekijk de complete informatiemap op www.suikerwetenschap.nl

 

Abonneer op updates

deel deze pagina