logo KSV groot transparant

 Onderzoek         Contact  FAQ

Suiker Unie gaat verder onder de naam: Cosun Beet Company

Focus op circulaire economie met de biet in de hoofdrol

Cosun Beet Company. Dat is de nieuwe naam die het voormalige Suiker Unie 2 juli bekendmaakte. ,,Een bedrijfsnaam die naadloos aansluit bij onze nieuwe strategie’’, zegt CEO Paul Mesters. ,,De suikerbiet is dé bron voor innovatieve en circulaire oplossingen. Dit gewas biedt fantastische mogelijkheden voor relevante maatschappelijke uitdagingen waar we nu voor staan.’’ 

Symposium 50 jaar Kenniscentrum suiker & voeding

Normaal communiceren over suiker, hoe doe je dat? Hoe kun je de juiste feiten over suiker voor het voetlicht brengen, in een wereld waarin suiker vooral wordt afgeschilderd als iets wat niet goed is en wordt gedemoniseerd? En hoe kun je als wetenschapper nog geloofwaardig zijn als je samenwerkt met de (suiker)industrie? Het waren twee hoofdvragen die beantwoord werden tijdens jubileumsymposium van Kenniscentrum suiker & voeding dat op 21 november zijn vijftigjarig jubileum vierde met een middagsymposium in Kasteel de Hooge Vuursche in Baarn.

Suiker Unie geïnterviewd voor VoedingNu: 'Foodwatch houdt moderne heksenjacht op wetenschappers'

Op VoedingNu is er een interview verschenen met Paul Mesters, directeur van Suiker Unie en Andries Olie, verantwoordelijk voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen bij Suiker Unie. Zij spraken met VoedingNu over de zorgwekkende trend dat steeds meer wetenschappers niet meer voor hun mening durven uit te komen. Ze luiden de noodklok over de manier waarop het publieke debat over suiker wordt gevoerd.

Call for pre-proposals

Heeft u een interessant onderzoeksidee over suiker in gedachten? Kenniscentrum suiker & voeding heeft voor 2020 en 2021, € 40.000,- beschikbaar voor een of meerdere onderzoeksprojecten. Matching vanuit NWO of andere bronnen de voorkeur.

Lees hier verder hoe u kunt reageren en wat de voorwaarden zijn. 

Kenniscentrum suiker & voeding zoekt fulltime Specialist Voeding en Gezondheid

Ben jij een gepassioneerde, representatieve en stevige voedingswetenschapper met gevoel voor communicatie? Heb je daarnaast een afgeronde academische studie op het gebied van Voeding en Gezondheid, Voeding en Communicatie of Voeding & Levensmiddelentechnologie en vind je het tevens leuk om kennis te verzamelen, te vertalen en delen met belanghebbenden? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Voor Kenniscentrum suiker & voeding, gevestigd te Hilversum, zoeken wij een:

Specialist Voeding & Gezondheid (fulltime)

Verklaring Kenniscentrum suiker & voeding over Radar/Foodwatch

Uitzending Radar maandag 21 oktober 2019, NPO 1, 20.30 uur
‘Diëtisten gesponsord door Suiker Unie’

Het programma Radar besteedt in de uitzending van 21 oktober aandacht aan diëtisten en hun contacten met de levensmiddelenindustrie. Radar baseert zich op de actiegroep Foodwatch, die roept dat diëtisten worden misleid door de industrie. Ook Kenniscentrum suiker & voeding doet daar volgens Foodwatch aan mee. Want diëtisten waren op een congres over koolhydraten en diëten dat werd georganiseerd door Kenniscentrum suiker & voeding, dat wordt bekostigd door Suiker Unie.

Informatiemap nu digitaal beschikbaar!

informatiemapBent u diëtist, voedingskundige intermediair of beleidsmaker? Dan biedt de informatiemap van Kenniscentrum suiker & voeding u achtergrondgegevens zoals samenvattingen van wetenschappelijke literatuur, verschillende position papers en factsheets. Abonnees ontvangen enkele keren per jaar digitale updates van (delen van) de inhoud. Bekijk de complete informatiemap op www.suikerwetenschap.nl

 

Abonneer op updates

deel deze pagina