logo KSV groot transparant

 Onderzoek         Contact  FAQ

Smaakvoorkeuren aanleren is leeftijdsloos

smaakvoorkeurenaanlerenInterview met mevrouw dr.ir. Gertrude Zeinstra, Onderzoeker Voeding & Gezondheid

Mevrouw dr.ir. Gertrude Zeinstra is begin 2010 gepromoveerd op onderzoek naar hoe men de groenteconsumptie van kinderen kan bevorderen.

Vloeibaar eten betekent al gauw meer eten

vloeibaaretenbetekentInterview met mevrouw dr.ir. Nicolien Zijlstra

In haar proefschrift "Food Texture and Food Intake: The role of oral sensory exposure" heeft mevrouw dr.ir. Nicolien Zijlstra in zes verschillende experimenten de relatie tussen de textuur van voedingsmiddelen en voedselinname onderzocht.

Hersenen herkennen limonade met én zonder suiker

hersenenherkennen"Consumption of caloric and non-caloric versions of a soft drink differentially affects brain activation during tasting." Door dr. Paul Smeets, dr. ir. Pascalle Weijzen, prof. dr.ir. Kees de Graaf en prof. dr.ir. Max Viergever.

Informatiemap nu digitaal beschikbaar!

informatiemapBent u diëtist, voedingskundige intermediair of beleidsmaker? Dan biedt de informatiemap van Kenniscentrum suiker & voeding u achtergrondgegevens zoals samenvattingen van wetenschappelijke literatuur, verschillende position papers en factsheets. Abonnees ontvangen enkele keren per jaar digitale updates van (delen van) de inhoud. Bekijk de complete informatiemap op www.suikerwetenschap.nl

 

Abonneer op updates

deel deze pagina