logo KSV groot transparant

 Onderzoek         Contact  FAQ

Mentale en fysieke conditie

“Een gezonde geest in een gezond lichaam”. De scheidslijn tussen geestelijk en lichamelijk welzijn lijkt met elk nieuw onderzoek kleiner te worden. In deze nieuwsbrief wordt ingegaan op mentale en fysieke mechanismen in relatie tot voeding die van invloed zijn op het dagelijks functioneren zoals eetgedrag, smaakwaarneming en –voorkeuren en lichamelijke inspanning.

Sport & Technologie Congres 2006

thumb 264Op 15 november a.s. vindt in Eindhoven het Sport & Technologie Congres 2006 plaats. Met als thema ‘Know How to Win’ worden tal van onderwerpen op het snijvlak van wetenschappelijke kennis, sport en bedrijfsleven behandeld.

Suiker en sportprestaties

thumb 256Op het gebied van sportvoeding is er veel te koop. De diversiteit aan sportdranken is hierbij het meest in het oog springend.

Bestaat suikerverslaving?

thumb 257In deze bijdrage geeft Dr. Jan Snel, verbonden aan de Universiteit van Amsterdam, zijn visie hierop.

Informatiemap nu digitaal beschikbaar!

informatiemapBent u diëtist, voedingskundige intermediair of beleidsmaker? Dan biedt de informatiemap van Kenniscentrum suiker & voeding u achtergrondgegevens zoals samenvattingen van wetenschappelijke literatuur, verschillende position papers en factsheets. Abonnees ontvangen enkele keren per jaar digitale updates van (delen van) de inhoud. Bekijk de complete informatiemap op www.suikerwetenschap.nl

 

Abonneer op updates

deel deze pagina