Suiker in perspectief editie 28 | Februari 2014 - page 13

Chefkok Erik te Velthuis houdt van creatieve oplossingen
|13
Suiker in perspectief, februari 2014
‘Jonge topsporters vinden het
advies ‘eet circa 200 g groente
per dag’ vaak een probleem. Dan
ga je zoeken naar aantrekkelijke
oplossingen,‘ zegt chefkok Erik te
Velthuis. Op de menukaart van
zijn Topsportrestaurant staat een
bolognesesaus die alleen uit
groenten bestaat. ‘Veel tomaten,
ui, knolselderij, prei en wortel.
Dat is pure groente op het bord.’
‘Ik vertaal als chefkok in onze keuken wat uit de
voedingswereld voortkomt.’ Aan het woord is
Erik te Velthuis van het Topsportrestaurant van
Sportcentrum Papendal. ‘Het is een kwestie van
simpel en puur koken, van alle grondstoffen in de
diverse gerechten gebruiken. Daar kun je heel leuke
dingetjes mee doen.’ Het Topsportrestaurant is
januari 2013 geopend en wordt met name gebruikt
door de bewoners van Papendal (zie elders op deze
pagina) en trainende topsporters. Te Velthuis vertelt
dat hij twintig jaar keukenmanager van het hotel- en
congrescentrum Papendal is geweest. ‘Inmiddels is
steeds duidelijker geworden dat keihard trainen
moet worden beloond met een met zorg
samengestelde voeding. Het lichaam moet zich
herstellen. Vroeger gebeurde dat door even wat
SPORTCENTRUM PAPENDAL
Sportcentrum Papendal heeft de status van
CTO: Centrum voor Topsport en Onderwijs.
Een CTO biedt topsporters de mogelijkheid
op één locatie fulltime te trainen, studeren en
wonen, waardoor reistijden worden beperkt.
De topsporters kunnen gebruik maken van
diverse voorzieningen en diensten, om zo
in hun sport én studie te kunnen presteren.
Het Topsportrestaurant is één van die
voorzieningen.
pasta te eten, nu weten we dat er een goed,
uitgebalanceerd voedingspatroon voor nodig is.’
Het ontwerpen en innoveren van nieuwe en
functionele gerechten loopt als een rode draad
door zijn organisatie.
1...,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12 14,15,16,17,18,19,20,21,22,23,...26
Powered by FlippingBook