logo

 Onderzoek         Contact  FAQ

Dr.ir. Astrid van Langeveld, manager Voeding en Gezondheid

Dr.ir. Astrid van Langeveld werkt vanaf mei 2018 als manager Voeding en Gezondheid bij het Kenniscentrum suiker & voeding. Zij heeft Voeding en Gezondheid gestudeerd aan Wageningen University en deels aan de University of Copenhagen en haar master behaald in 'Sensory Science and Eating Behaviour'. Daarna heeft zij promotieonderzoek gedaan aan Wageningen University op het gebied van smaak en voeding.

Ze is verantwoordelijk voor het bijhouden van de wetenschappelijke literatuur en maatschappelijke ontwikkelingen, omtrent suiker in relatie tot voeding en gezondheid. Deze informatie wordt gebruikt in diverse communicatie-uitingen.

Afdrukken

Dr.ir. Astrid van Langeveld

Manager Voeding en Gezondheid

LINKEDIN » | TWITTER »

Nieuwsbrief: suiker in perspectief

sip43-2

Hier de tweede editie van nummer 43 van ‘Suiker in perspectief’. Nieuw in dit nummer de resultaten van de lang verwachte vijfde Voedselconsumptiepeiling (2012-2016). Het opvallendste resultaat: Nederlanders eten iets gezonder. Maar hoe zit het met de consumptie van koolhydraten en suikers? Zijn we er meer of minder van gaan eten? Lees het antwoord op deze vragen in deze tweede editie! En verder nieuw in dit nummer zijn de reacties van drie diëtisten op de resultaten van de Voedselconsumptiepeiling en de publicatie van het Nationaal Preventieakkoord, dat staatsecretaris Paul Blokhuis op vrijdag 23 november ondertekende. Veel leesplezier.

Nieuwe Infokicks: informatieve filmpjes over suiker

Maakt suiker nu dik of niet? Is suiker verslavend? En waarom zit er eigenlijk suiker in voedingsmiddelen? Om uitleg en antwoord te geven op dergelijke vragen heeft Kenniscentrum suiker & voeding in samenwerking met wetenschappers op dit gebied een vijftal informatieve filmpjes gemaakt.

Bekijk alle infokicks

Informatiemap

informatiemapBent u diëtist, voedingskundige intermediair of beleidsmaker? Dan biedt de informatiemap van Kenniscentrum suiker & voeding u achtergrondgegevens zoals samenvattingen van wetenschappelijke literatuur, verschillende position papers en factsheets. Abonnees ontvangen enkele keren per jaar een update van (delen van) de inhoud.

Vraag gratis aan

deel deze pagina