Lopend Onderzoek
Onderzoek
The sweet on brain reward: The role of insulin sensitivity as a gatekeeper for reward perception in overweight individuals after weight loss and weight maintenance
Hoofdonderzoeker en onderzoeksinstelling
Dr. T. Adam, Maastricht University Dept. of Nutrition and Movement Sciences (NL)
Financiering
Deze studie is onderdeel van de SWEET studie, een European Horizon 2020 project
Totale kosten onderzoek: nog onbekend
Bijdrage Kenniscentrum suiker & voeding: € 39.936,- , verspreid over 2 jaar (2020-2021)
Onderzoek
Sucrose inname om herstel van lever- en spierglycogeen voorraden na intensieve inspanning te bevorderen
Hoofdonderzoeker en onderzoeksinstelling
Prof. dr. L.J.C. van Loon, C. Fuchs, MSc, Maastricht University Medical Centre+ (NL)
Financiering
Totale kosten onderzoek: € 165.708,-
Bijdrage Kenniscentrum suiker & voeding: € 40.000,- , verspreid over 2 jaar (2020-2021)
Onderzoek
De rol van het suikermetabolisme in immuuncellen tijdens gezondheid en metabole ziekten
Hoofdonderzoeker en onderzoeksinstelling
Dr. ir. R. Stienstra, Wageningen University and Research (NL)
Financiering
Totale kosten onderzoek: € 39.537,-
Bijdrage Kenniscentrum suiker & voeding: € 39.537,- , verspreid over 2 jaar (2020-2021)
Onderzoek
Sweet Tooth - Nature or Nurture?
Hoofdonderzoeker en onderzoeksinstelling
Prof.dr. Kees de Graaf, dr.ir. Monica Mars, Prof.dr. Katherine Appleton, Wageningen University & Research (NL)
Financiering
Totale kosten onderzoek: nog onbekend
Bijdrage Kenniscentrum suiker & voeding: € 100.000, verspreid over 4 jaar (2019-2022)
Onderzoek
Are there negative consequences of low sugar intake in relation to physical activity, energy balance and human health?
Hoofdonderzoeker en onderzoeksinstelling
Dr. Javier Gonzalez, Bath University (VK)
Financiering
Totale kosten onderzoek: £ 137.000
Bijdrage Kenniscentrum suiker & voeding: £ 49.000 in totaal, verspreid over 3 jaar (2017-2019).
De ‘Rank Prize Funds’ heeft £ 88.000 toegekend aan deze studie.
Afgerond Onderzoek
Onderzoek
Urinary sucrose and fructose as biomarker of total sugar intake: evaluation in the DUPLO study
Hoofdonderzoeker en onderzoeksinstelling
Dr. Jeanne de Vries, ir. Paul Hulshof, Wageningen University & Research (NL)
Financiering
Totale kosten onderzoek: nog onbekend
Bijdrage Kenniscentrum suiker & voeding: € 48.800, verspreid over 2 jaar (2018-2019)
Onderzoek
Carbohydrate intake and metabolic health across the life-course – the role of macronutrient composition of the diet
Hoofdonderzoeker en onderzoeksinstelling
Dr.ir Trudy Voortman, Erasmus MC (NL)
Financiering
Totale kosten onderzoek: nog onbekend.
Bijdrage Kenniscentrum suiker & voeding: € 49.000 in totaal, verspreid over 2 jaar (2017-2018).
Onderzoek
Gene by cognition influences on emotional eating; a moderating role for ruminative thinking?
Hoofdonderzoeker en onderzoeksinstelling
Prof.dr. Rob Markus, Maastricht University
Financiering
Totale kosten onderzoek: € 500.000
Bijdrage Kenniscentrum suiker & voeding: € 250.000 euro in totaal, verspreid over 6 jaar (2013-2018).
In kind bijdrage: € 9.460
Cofinanciering door NWO (matching).
Onderzoek
Beet-ing your competitors; dietary nitrate to enhance sports performance
Hoofdonderzoeker en onderzoeksinstelling
Dr. Lex Verdijk, Maastricht University
Financiering
Totale kosten onderzoek: € 550.000
Bijdrage Kenniscentrum suiker & voeding: € 40.000 in totaal, verspreid over 4 jaar (2013-2016).
Partners: NIZO Food Research, InnosportNL en NOC*NSF.
Onderzoek
Sources and amounts of added sugar in the Dutch general population – comparing different groups by BMI.
Hoofdonderzoeker en onderzoeksinstelling
Prof.dr.ir. Edith Feskens, Wageningen University
Financiering
Totale kosten onderzoek:
Nog onbekend
Bijdrage Kenniscentrum suiker & voeding: € 20.000.