logo kenniscentrumsuikerenvoeding 50jaar website

 Onderzoek         Contact  FAQ

“Op onze genen komen DNA en omgeving samen”

oponzegenenInterview met Dr. B.T. (Bas) Heijmans. Hij is universitair hoofddocent epigenetica en verbonden aan het Leids Universitair Medisch Centrum. Zijn onderzoek richt zich op de zogeheten moleculaire dimmers op het DNA die onze genen 'aan' en 'uit' kunnen zetten.

“Gezond zwanger worden doe je samen”

gezondzwangerwordenInterview met mw. A. (Anita) Badart. Zij is kinderdiëtist en lactatiedeskundige, en zij begeleidt zwangere vrouwen en hun partners met voedingsvragen in haar Voedingspraktijk "Rond & Gezond".

“Met zoutarm dieet meer kans op een dochter?”

metzoutarmdieetInterview met mw. Drs. A. (Annet) Noorlander. Zij studeerde Biologie en Voedingsleer aan de universiteiten van Utrecht en Wageningen. Zij is oprichtster van "Gender Consult, praktijk voor natuurlijke geslachtsbeïnvloeding", die voor onderzoek samenwerkt met de Universiteit Maastricht.

“Gezonde voeding voor je kind(s kinderen)”

gezondevoedingvoorInterview met mw. Dr. T.J. (Tessa) Roseboom. Zij is universitair hoofddocent medische biologie, verbonden aan het Amsterdam MC en één van de stuwende krachten achter het langlopende Hongerwinter-onderzoek (genomineerd voor de Academische Jaarprijs 2009).

Informatiemap nu digitaal beschikbaar!

informatiemapBent u diëtist, voedingskundige intermediair of beleidsmaker? Dan biedt de informatiemap van Kenniscentrum suiker & voeding u achtergrondgegevens zoals samenvattingen van wetenschappelijke literatuur, verschillende position papers en factsheets. Abonnees ontvangen enkele keren per jaar digitale updates van (delen van) de inhoud. Bekijk de complete informatiemap op www.suikerwetenschap.nl

 

Abonneer op updates

deel deze pagina