logo KSV groot transparant

 Onderzoek         Contact  FAQ

Kristalsuiker onterecht aangewezen als veroorzaker van rimpels

Er is geen wetenschappelijk bewijs waaruit blijkt dat de consumptie van suiker rimpels veroorzaakt. Een TV-reclame van Parfumerie Douglas waarin suiker wordt neergezet als dé oorzaak van huidveroudering mag niet meer worden uitgezonden. Dat heeft het College van Beroep van de Stichting Reclame Code bepaald.

Geen bewijs voor relatie suiker en rimpels

Volgens Kenniscentrum suiker & voeding bestaat er geen wetenschappelijk bewijs waaruit blijkt dat het eten van suiker rimpels veroorzaakt. Het kenniscentrum heeft hierover een klacht ingediend bij de Stichting Reclame Code (SRC) omdat de Douglas-reclame onjuiste en ongenuanceerde informatie over suiker bevat. Hiermee wordt bij consumenten een fout beeld over suiker neergezet. De SRC heeft het kenniscentrum al op 9 juni jl. in het gelijk gesteld, maar Parfumerie Douglas ging daarna in hoger beroep. Het College van Beroep van de SRC stelt KSV nu ook in hoger beroep in het gelijk. Kristalsuiker wordt ten onrechte als veroorzaker van rimpels aangewezen. Dat is misleidend.

Kenniscentrum blij met definitieve uitspraak

Kenniscentrum suiker & voeding is blij met de uitspraak van de Stichting Reclame Code. De informatie die KSV verspreidt is gebaseerd op gedegen wetenschappelijk onderzoek en de adviezen van onafhankelijke adviesorganen zoals de Gezondheidraad. KSV komt op tegen onjuiste informatie over suiker die consumenten misleidt.

De Stichting Reclame Code en in beroep het College van Beroep oordeelt of reclames voldoen aan de regels voor verantwoorde reclame volgens de Nederlandse Reclame Code. Lees hier de volledige uitspraak.Informatiemap nu digitaal beschikbaar!

informatiemapBent u diëtist, voedingskundige intermediair of beleidsmaker? Dan biedt de informatiemap van Kenniscentrum suiker & voeding u achtergrondgegevens zoals samenvattingen van wetenschappelijke literatuur, verschillende position papers en factsheets. Abonnees ontvangen enkele keren per jaar digitale updates van (delen van) de inhoud. Bekijk de complete informatiemap op www.suikerwetenschap.nl

 

Abonneer op updates

deel deze pagina