logo

 Onderzoek         Contact  FAQ

Uitnodiging congres:
Dialoog over koolhydraten

Donderdag 28 september 2017
Jaarbeurs Utrecht

Accreditatie St. ADAP (diëtisten): 5,5 punt

Ben je er ook bij?
Aanmelden is nog mogelijk

Voedingswetenschappers en diëtisten lichten achtergronden en praktijkadviezen over koolhydraten toe. Het expertpanel discussieert over het nut en de veiligheid van een laagkoolhydraatvoeding en een voeding met een koolhydraatpercentage volgens de Richtlijnen goede voeding 2015. Ook jij kunt vragen stellen aan het panel. Wat adviseer jij als voedingsprofessional?

Uitnodiging congres 28 09 2017

Kosten entree/lunch/borrel: 

  • studenten € 20,
  • voedingsprofessionals vanaf € 50.

Kenniscentrum suiker & voeding organiseert het congres in samenwerking met Voeding Nu, Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) en Diëtisten Coöperatie Nederland (DCN).

Lees in de laatste Suiker in perspectief wat sprekers vertellen over het congres.

 

BETROKKENEN AAN HET WOORD

In deze extra nieuwsflits van Kenniscentrum suiker & voeding komen vier betrokkenen aan het woord. Achtereenvolgens zijn dat (in alfabetische volgorde):

Willy Gilbert (Diëtisten Coöperatie Nederland), voorzitter

Annemieke van Ginkel (Vialente bv en Nutri-akt), directeur

Wineke Remijnse (Nederlandse Vereniging van Diëtisten), Beleidsadviseur Kwaliteit

Prof.dr.ir. Wim Saris (Maastricht University), Emeritus hoogleraar Humane voeding, lid Wetenschappelijke Raad van Kenniscentrum suiker & voeding

Lees hieronder de gesprekken met een aantal van de betrokkenen.

 

Nieuwsbrief: suiker in perspectief

sip42

Kinderen is het thema van ‘Suiker in Perspectief’ editie 42. De eerste 1000 dagen van een kind zijn bepalend voor de rest van zijn leven, vertelt prof. dr. Tessa Roseboom. ‘Er is geen gemakkelijke oplossing om de groenteconsumptie van kinderen te verhogen’, aldus onderzoeker Vera van Stokkom (Msc). ‘Maar kindervoorkeuren zijn te veranderen.’ Lees ook de interviews met onder andere dr. ir. Astrid Postma-Smeets over de Schijf van Vijf die jonge kinderen weinig speelruimte biedt en met prof.dr. Cor van Loveren: ‘Ik vind het opvallend dat mondgezondheid bij kinderen in de afgelopen jaren niet beter is geworden.’

Nieuwe Infokicks: informatieve filmpjes over suiker

Maakt suiker nu dik of niet? Is suiker verslavend? En waarom zit er eigenlijk suiker in voedingsmiddelen? Om uitleg en antwoord te geven op dergelijke vragen heeft Kenniscentrum suiker & voeding in samenwerking met wetenschappers op dit gebied een vijftal informatieve filmpjes gemaakt.

Bekijk alle infokicks

Informatiemap

informatiemapBent u diëtist, voedingskundige intermediair of beleidsmaker? Dan biedt de informatiemap van Kenniscentrum suiker & voeding u achtergrondgegevens zoals samenvattingen van wetenschappelijke literatuur, verschillende position papers en factsheets. Abonnees ontvangen enkele keren per jaar een update van (delen van) de inhoud.

Vraag gratis aan

deel deze pagina