logo kenniscentrumsuikerenvoeding 50jaar website

 Onderzoek         Contact  FAQ

Is bekend of het gebruik van suiker het risico op kanker vergroot?

De deskundigen van het World Cancer Research Fund constateren dat suiker op zich geen kanker veroorzaakt, maar dat het wel belangrijk is om er calorierijke voedingsmiddelen (rijk aan vetten en/of toegevoegde suikers en/of laag in vezels) en suikerhoudende dranken (inclusief vruchtensappen) te beperken. Hiermee voorkomt men overgewicht en obesitas en daarmee verkleint men de kans op het ontstaan van kanker. Overgewicht en obesitas verhogen namelijk het risico op kanker, met name van borst- en dikkedarmkanker. 

Meer informatie:
World Cancer Research Fund International

Informatiemap

informatiemapBent u diƫtist, voedingskundige intermediair of beleidsmaker? Dan biedt de informatiemap van Kenniscentrum suiker & voeding u achtergrondgegevens zoals samenvattingen van wetenschappelijke literatuur, verschillende position papers en factsheets. Abonnees ontvangen enkele keren per jaar een update van (delen van) de inhoud.

Vraag gratis aan

deel deze pagina