logo kenniscentrumsuikerenvoeding 50jaar website

 Onderzoek         Contact  FAQ

Is bekend of het gebruik van suiker het risico op kanker vergroot?

De deskundigen van het World Cancer Research Fund constateren dat suiker op zich geen kanker veroorzaakt, maar dat het wel belangrijk is om calorierijke voedingsmiddelen (rijk aan vetten en/of toegevoegde suikers en/of laag in vezels) en suikerhoudende dranken (inclusief vruchtensappen) te beperken. Hiermee voorkomt men overgewicht en obesitas en daarmee verkleint men de kans op het ontstaan van kanker. Overgewicht en obesitas verhogen namelijk het risico op kanker, met name van borst- en dikkedarmkanker. 

Meer informatie:
World Cancer Research Fund International

Informatiemap nu digitaal beschikbaar!

informatiemapBent u diĆ«tist, voedingskundige intermediair of beleidsmaker? Dan biedt de informatiemap van Kenniscentrum suiker & voeding u achtergrondgegevens zoals samenvattingen van wetenschappelijke literatuur, verschillende position papers en factsheets. Abonnees ontvangen enkele keren per jaar digitale updates van (delen van) de inhoud. Bekijk de complete informatiemap op www.suikerwetenschap.nl

 

Abonneer op updates

deel deze pagina