logo kenniscentrumsuikerenvoeding 50jaar website

 Onderzoek         Contact  FAQ

Wat is er bekend over de decoratieve eigenschappen van suiker?

Vooral in patisserieproducten wordt suiker op veel verschillende manieren gebruikt om te decoreren. Voorbeelden zijn (cup)cakes, beignets en wafels die worden versierd met (poeder)suiker of met van poedersuiker gemaakt glazuur.

Achtergrondinformatie

Met poedersuiker kunnen decoratieve figuren op desserts en gebak worden aangebracht. Gebak en (cup)cakes kunnen worden voorzien van een laagje glazuur. Ook kristalsuiker kan dankzij de glanzende kristallen voor decoratieve doeleinden worden gebruikt. Sommige recepten lenen zich voor een presentatie in een glas waarvan de rand is gedecoreerd met suiker. In patisserie-opleidingen wordt aandacht besteed aan decoratieve technieken als suiker trekken, blazen of gieten.

Lees de details in:

www.suikerinfo.nl/viewer/kristalhelder/#/18/

http://ajcn.nutrition.org/content/61/4/922S.long (Chinachoti P.,Carbohydrates: functionality in foods, Am J Clin Nutr April 1995 vol. 61 no. 4 922S-929S

Neil L. Pennington, Charles W. Baker, Sugar: A User's Guide to Sucrose, Van Nostrand Reinhold, New York, 1990

Informatiemap nu digitaal beschikbaar!

informatiemapBent u diĆ«tist, voedingskundige intermediair of beleidsmaker? Dan biedt de informatiemap van Kenniscentrum suiker & voeding u achtergrondgegevens zoals samenvattingen van wetenschappelijke literatuur, verschillende position papers en factsheets. Abonnees ontvangen enkele keren per jaar digitale updates van (delen van) de inhoud. Bekijk de complete informatiemap op www.suikerwetenschap.nl

 

Abonneer op updates

deel deze pagina