Wat is er bekend over de decoratieve eigenschappen van suiker?
Vooral in patisserieproducten wordt suiker op veel verschillende manieren gebruikt om te decoreren. Voorbeelden zijn (cup)cakes, beignets en wafels die worden versierd met (poeder)suiker of met van poedersuiker gemaakt glazuur.
Achtergrondinformatie
Met poedersuiker kunnen decoratieve figuren op desserts en gebak worden aangebracht. Gebak en (cup)cakes kunnen worden voorzien van een laagje glazuur. Ook kristalsuiker kan dankzij de glanzende kristallen voor decoratieve doeleinden worden gebruikt. Sommige recepten lenen zich voor een presentatie in een glas waarvan de rand is gedecoreerd met suiker. In patisserie-opleidingen wordt aandacht besteed aan decoratieve technieken als suiker trekken, blazen of gieten.
Lees de details in:
http://ajcn.nutrition.org/content/61/4/922S.long (Chinachoti P.,Carbohydrates: functionality in foods, Am J Clin Nutr April 1995 vol. 61 no. 4 922S-929S
Neil L. Pennington, Charles W. Baker, Sugar: A User's Guide to Sucrose, Van Nostrand Reinhold, New York, 1990