logo KSV groot transparant

 Onderzoek         Contact  FAQ

Wat is er bekend over de conserverende eigenschappen van suiker?

Suiker staat van oudsher bekend als een conserveermiddel. Bacteriën kunnen zich minder goed ontwikkelen wanneer in een product suiker wordt gebruikt om het langer houdbaar te maken. Voorbeelden zijn jam, gelei, vruchtenpasta, gekonfijte vruchten, vruchten in siroop en chutney.

Achtergrondinformatie

Wanneer voedingsmiddelen veel water bevatten, kunnen bacteriën zich vermeerderen zodat het product bederft. Suiker is in staat om veel vocht op te nemen. Als suiker aan een product wordt toegevoegd, kunnen bacteriën zich minder goed ontwikkelen zodat het product langer houdbaar is. Het suikergehalte moet >60% zijn om bederf te voorkomen.

Informatiemap nu digitaal beschikbaar!

informatiemapBent u diëtist, voedingskundige intermediair of beleidsmaker? Dan biedt de informatiemap van Kenniscentrum suiker & voeding u achtergrondgegevens zoals samenvattingen van wetenschappelijke literatuur, verschillende position papers en factsheets. Abonnees ontvangen enkele keren per jaar digitale updates van (delen van) de inhoud. Bekijk de complete informatiemap op www.suikerwetenschap.nl

 

Abonneer op updates

deel deze pagina