logo KSV groot transparant

 Onderzoek         Contact  FAQ

Hoe ontstaat de suiker in groene planten?

Sacharose wordt van nature via fotosynthese geproduceerd in groene planten. Zonne-energie wordt opgenomen met hulp van de chlorofyl in het blad van groene planten. Vervolgens komt er zuurstof vrij.

Achtergrondinformatie

sacharoseUit water en koolstofdioxide (uit de lucht) kan suiker worden gemaakt (n H2O + n CO2 -> Cn(H2O)n + n O2). Het is de manier voor de plant om energie op te slaan. Suikerbiet en suikerriet zijn gewassen die via fotosynthese sacharose opslaan. Suikerbiet en suikerriet worden in het najaar geoogst. Ze bevatten gemiddeld 17% sacharose. Sacharose (suiker) bestaat uit een verbinding van koolstofdioxide en water. De structuurformule van sacharose is C12H22O11.

Informatiemap nu digitaal beschikbaar!

informatiemapBent u diĆ«tist, voedingskundige intermediair of beleidsmaker? Dan biedt de informatiemap van Kenniscentrum suiker & voeding u achtergrondgegevens zoals samenvattingen van wetenschappelijke literatuur, verschillende position papers en factsheets. Abonnees ontvangen enkele keren per jaar digitale updates van (delen van) de inhoud. Bekijk de complete informatiemap op www.suikerwetenschap.nl

 

Abonneer op updates

deel deze pagina