logo kenniscentrumsuikerenvoeding 50jaar website

 Onderzoek         Contact  FAQ

Hoeveel procent van de energie-inname halen Nederlanders uit koolhydraten?

Nederlanders halen gemiddeld 45% van de energie-inname uit koolhydraten, waarvan iets minder dan de helft uit suikers komt (21%). Vetten dragen gemiddeld 35% bij aan de energie-inname, voor eiwitten is dat 15%.

De Gezondheidsraad geeft geen advies over de hoeveelheid koolhydraten, vetten of eiwitten die mensen zouden moeten eten. EFSA adviseert om 45-60% van de energie-inname uit koolhydraten te halen.

Meer informatie:
European Food Safety Authority (EFSA). Scientific Opinion on Dietary Reference Values for carbohydrates and dietary fibre (2010).

Gezondheidsraad. Richtlijnen goede voeding 2015.

Informatiemap nu digitaal beschikbaar!

informatiemapBent u diĆ«tist, voedingskundige intermediair of beleidsmaker? Dan biedt de informatiemap van Kenniscentrum suiker & voeding u achtergrondgegevens zoals samenvattingen van wetenschappelijke literatuur, verschillende position papers en factsheets. Abonnees ontvangen enkele keren per jaar digitale updates van (delen van) de inhoud. Bekijk de complete informatiemap op www.suikerwetenschap.nl

 

Abonneer op updates

deel deze pagina