logo kenniscentrumsuikerenvoeding 50jaar website

 Onderzoek         Contact  FAQ

Wat zijn de gevolgen van hart- en vaatziekten?

De gevolgen van hart- en vaatziekten zijn afhankelijk van de ernst van de atherosclerotische afwijkingen van het hart en eventuele andere organen zoals hersenen, nieren en slagaders. Ook de resterende functie van het hart en de aanwezigheid en het niveau van de risicofactoren voor atherosclerose, zoals roken, verhoogd serumcholesterolgehalte en verhoogde bloeddruk zijn van invloed. Een doorgemaakt hartinfarct bijvoorbeeld kan verschillende gevolgen hebben, waaronder een tekortschietende 'pompfunctie' van het hart: hartfalen. De prognose van coronaire hartziekten verbeterde de afgelopen decennia, onder andere door verbeterde behandelmogelijkheden.

Meer informatie:
Yeh, R. W. et al. Population Trends in the Incidence and Outcomes of Acute Myocardial Infarction. N. Engl. J. Med. 113–116 (2010). doi:10.1056/NEJMp1415160

Nieuwsbrief: suiker in perspectief

sip43-2

Hier de tweede editie van nummer 43 van ‘Suiker in perspectief’. Nieuw in dit nummer de resultaten van de lang verwachte vijfde Voedselconsumptiepeiling (2012-2016). Het opvallendste resultaat: Nederlanders eten iets gezonder. Maar hoe zit het met de consumptie van koolhydraten en suikers? Zijn we er meer of minder van gaan eten? Lees het antwoord op deze vragen in deze tweede editie! En verder nieuw in dit nummer zijn de reacties van drie diëtisten op de resultaten van de Voedselconsumptiepeiling en de publicatie van het Nationaal Preventieakkoord, dat staatsecretaris Paul Blokhuis op vrijdag 23 november ondertekende. Veel leesplezier.

Nieuwe Infokicks: informatieve filmpjes over suiker

Maakt suiker nu dik of niet? Is suiker verslavend? En waarom zit er eigenlijk suiker in voedingsmiddelen? Om uitleg en antwoord te geven op dergelijke vragen heeft Kenniscentrum suiker & voeding in samenwerking met wetenschappers op dit gebied een vijftal informatieve filmpjes gemaakt.

Bekijk alle infokicks

Informatiemap

informatiemapBent u diëtist, voedingskundige intermediair of beleidsmaker? Dan biedt de informatiemap van Kenniscentrum suiker & voeding u achtergrondgegevens zoals samenvattingen van wetenschappelijke literatuur, verschillende position papers en factsheets. Abonnees ontvangen enkele keren per jaar een update van (delen van) de inhoud.

Vraag gratis aan

deel deze pagina