logo KSV groot transparant

 Onderzoek         Contact  FAQ

Welke factoren hebben invloed op de conditie van ons gebit?

Bij het ontstaan maar ook bij het voorkómen van gebitsafwijkingen zijn het aantal eet- en drinkmomenten (koffie, thee en water zonder suiker uitgesloten), het gebruik van fluoridetandpasta en de frequentie en kwaliteit van het poetsen van grote invloed.

Aantal eet- en drinkmomenten: na een eet- of drinkmoment worden etensresten (in de vorm van fermenteerbare koolhydraten: suikers en zetmeel) door bacteriën in zuren omgezet.

Het gebruik van fluoridetandpasta: fluoride beschermt tanden en kiezen tegen de vorming van gaatjes.

Frequentie en kwaliteit van het tanden poetsen en de reiniging: goed tanden poetsen beperkt de invloed van zuurvorming op het gebit, en goede reiniging tussen tanden en kiezen met tandfloss, tandenstokers of ragers helpt de vorming van tandplaque tegen te gaan.

Meer informatie:
Ivoren Kruis

Informatiemap nu digitaal beschikbaar!

informatiemapBent u diëtist, voedingskundige intermediair of beleidsmaker? Dan biedt de informatiemap van Kenniscentrum suiker & voeding u achtergrondgegevens zoals samenvattingen van wetenschappelijke literatuur, verschillende position papers en factsheets. Abonnees ontvangen enkele keren per jaar digitale updates van (delen van) de inhoud. Bekijk de complete informatiemap op www.suikerwetenschap.nl

 

Abonneer op updates

deel deze pagina