logo KSV groot transparant

 Onderzoek         Contact  FAQ

Wat is een duurzaam voedingspatroon?

In grote lijnen gaat een gezond voedingspatroon samen met een duurzaam voedingspatroon. De belangrijkste adviezen van de Gezondheidsraad op het gebied van duurzaamheid zijn:

  • Eet een meer plantaardig en minder dierlijk voedingspatroon. Dit betekent meer volkoren graanproducten, peulvruchten, groente, fruit en plantaardige vleesvervangers en minder vlees en zuivel.
  • Het verminderen van de energie-inname bij een te hoog lichaamsgewicht. Het advies luidt om met name minder niet-basis voedingsmiddelen, zoals snoep, koek en snacks, te gebruiken.
  • Het verminderen van voedselafval. Gemiddeld wordt 13,6% van het eetbare voedsel door de consument verspild. De meest verspilde producten (exclusief dranken) zijn melk en melkproducten, brood, groenten, fruit en sauzen, oliën en vetten.

Meer informatie:

Gezondheidsraad. Richtlijnen goede voeding. (2015)

Gezondheidsraad. Richtlijnen goede voeding ecologisch belicht. (2011)

Informatiemap nu digitaal beschikbaar!

informatiemapBent u diëtist, voedingskundige intermediair of beleidsmaker? Dan biedt de informatiemap van Kenniscentrum suiker & voeding u achtergrondgegevens zoals samenvattingen van wetenschappelijke literatuur, verschillende position papers en factsheets. Abonnees ontvangen enkele keren per jaar digitale updates van (delen van) de inhoud. Bekijk de complete informatiemap op www.suikerwetenschap.nl

 

Abonneer op updates

deel deze pagina