logo kenniscentrumsuikerenvoeding 50jaar website

 Onderzoek         Contact  FAQ

Is het metabool syndroom te voorkomen?

Om het metabool syndroom te voorkomen is het belangrijk een gezond gewicht en voldoende lichamelijke activiteit te handhaven of te bereiken. Naast (ernstig) overgewicht en te weinig bewegen kunnen ook erfelijke factoren de oorzaak zijn van het syndroom. Het algemene advies is de Richtlijnen goede voeding van de Gezondheidsraad te volgen en voldoende te bewegen, conform het Nederlands Instituut voor Sport & Bewegen. Voor mensen met diabetes zijn de voedingsadviezen van de Nederlandse Diabetes Federatie nuttig.

Meer informatie:
Gezondheidsraad. Richtlijnen goede voeding 2015.

Nederlands Instituut voor Sport & Bewegen. Beweegnormen.

Nederlandse Diabetes Federatie. Voedingsrichtlijn diabetes 2015.

Zie ook onze position paper Metabool Syndroom (2013).

Nieuwe Infokicks: informatieve filmpjes over suiker

Maakt suiker nu dik of niet? Is suiker verslavend? En waarom zit er eigenlijk suiker in voedingsmiddelen? Om uitleg en antwoord te geven op dergelijke vragen heeft Kenniscentrum suiker & voeding in samenwerking met wetenschappers op dit gebied een vijftal informatieve filmpjes gemaakt.

Bekijk alle infokicks

Informatiemap

informatiemapBent u diƫtist, voedingskundige intermediair of beleidsmaker? Dan biedt de informatiemap van Kenniscentrum suiker & voeding u achtergrondgegevens zoals samenvattingen van wetenschappelijke literatuur, verschillende position papers en factsheets. Abonnees ontvangen enkele keren per jaar een update van (delen van) de inhoud.

Vraag gratis aan

deel deze pagina