logo kenniscentrumsuikerenvoeding 50jaar website

 Onderzoek         Contact  FAQ

Wat zijn de belangrijkste bronnen van fructose?

Frisdrank (30%), zuivelproducten (10%) , sappen (9%), fruit (9%) en cake/koek (9%) zijn de grootste bronnen van fructose bij jongens. Bij mannen zijn de belangrijkste bronnen frisdrank (20%), suiker/honing/jam (14%), en fruit (13%). Bij meisjes zijn dit frisdrank (26%), fruit (11%) en sappen (11%). Bij vrouwen is fruit (19%) de grootste bron, gevolgd door frisdrank (14%) en sappen (13%).

thema-fructose-figuur2

Meer informatie:
Sluik D, Engelen A & Feskens EJM. Suikerconsumptie in Nederland. Resultaten uit de Nederlandse Voedselconsumptiepeiling 2007-2010. (2013).

Kenniscentrum suiker & voeding. Consumptie van suikers in Nederland - Deel 1: totaal suikers

Nieuwe Infokicks: informatieve filmpjes over suiker

Maakt suiker nu dik of niet? Is suiker verslavend? En waarom zit er eigenlijk suiker in voedingsmiddelen? Om uitleg en antwoord te geven op dergelijke vragen heeft Kenniscentrum suiker & voeding in samenwerking met wetenschappers op dit gebied een vijftal informatieve filmpjes gemaakt.

Bekijk alle infokicks

Informatiemap

informatiemapBent u diƫtist, voedingskundige intermediair of beleidsmaker? Dan biedt de informatiemap van Kenniscentrum suiker & voeding u achtergrondgegevens zoals samenvattingen van wetenschappelijke literatuur, verschillende position papers en factsheets. Abonnees ontvangen enkele keren per jaar een update van (delen van) de inhoud.

Vraag gratis aan

deel deze pagina