logo kenniscentrumsuikerenvoeding 50jaar website

 Onderzoek         Contact  FAQ

Wat zijn de belangrijkste bronnen van fructose?

Frisdrank (30%), zuivelproducten (10%) , sappen (9%), fruit (9%) en cake/koek (9%) zijn de grootste bronnen van fructose bij jongens. Bij mannen zijn de belangrijkste bronnen frisdrank (20%), suiker/honing/jam (14%), en fruit (13%). Bij meisjes zijn dit frisdrank (26%), fruit (11%) en sappen (11%). Bij vrouwen is fruit (19%) de grootste bron, gevolgd door frisdrank (14%) en sappen (13%).

thema-fructose-figuur2

Meer informatie:
Sluik D, Engelen A & Feskens EJM. Suikerconsumptie in Nederland. Resultaten uit de Nederlandse Voedselconsumptiepeiling 2007-2010. (2013).

Kenniscentrum suiker & voeding. Consumptie van suikers in Nederland - Deel 1: totaal suikers

Informatiemap nu digitaal beschikbaar!

informatiemapBent u diĆ«tist, voedingskundige intermediair of beleidsmaker? Dan biedt de informatiemap van Kenniscentrum suiker & voeding u achtergrondgegevens zoals samenvattingen van wetenschappelijke literatuur, verschillende position papers en factsheets. Abonnees ontvangen enkele keren per jaar digitale updates van (delen van) de inhoud. Bekijk de complete informatiemap op www.suikerwetenschap.nl

 

Abonneer op updates

deel deze pagina