logo KSV groot transparant

 Onderzoek         Contact  FAQ

Wat doen consultatiebureaus om gezond eten bij kinderen te bevorderen?

Consultatiebureaus binnen de Jeugdgezondheidszorg volgen de groei en ontwikkeling van kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar. Consultatiebureauartsen en -medewerkers geven de ouders advies over een gezonde leefstijl. Ze besteden aandacht aan de voeding maar ook aan het belang van voldoende bewegen.

Achtergrondinformatie

De Nederlandse consultatiebureaus volgen de groei en ontwikkeling van kinderen. Ze adviseren ouders en verzorgers over gezonde voeding en geven informatie over het eetgedrag dat past bij de leeftijd. Bij het signaleren van problemen worden ouders extra begeleid en zo nodig doorverwezen. Onjuiste voeding kan leiden tot achterblijvende groei, ondergewicht, overgewicht, darmproblemen en tandbederf. Diarree kan bijvoorbeeld het gevolg zijn van te veel vruchtensappen (vooral appelsap), obstipatie kan ontstaan door te weinig voedingsvezels en/of te weinig vocht.

Lees de details in:

JGZ-richtlijn Voeding- en eetgedrag, Utrecht 2013

Informatiemap nu digitaal beschikbaar!

informatiemapBent u diĆ«tist, voedingskundige intermediair of beleidsmaker? Dan biedt de informatiemap van Kenniscentrum suiker & voeding u achtergrondgegevens zoals samenvattingen van wetenschappelijke literatuur, verschillende position papers en factsheets. Abonnees ontvangen enkele keren per jaar digitale updates van (delen van) de inhoud. Bekijk de complete informatiemap op www.suikerwetenschap.nl

 

Abonneer op updates

deel deze pagina