logo kenniscentrumsuikerenvoeding 50jaar website

 Onderzoek         Contact  FAQ

Met welke gezondheidsproblemen hangt overgewicht samen?

Overgewicht en met name ernstig overgewicht (obesitas) hangen samen met chronische aandoeningen als diabetes mellitus type 2, hart- en vaatziekten, een aantal soorten kanker, aandoeningen aan galblaas, bewegingsstelsel (zoals artrose), slaapapneu en depressie. Kinderen met overgewicht hebben een verhoogd risico op diabetes en een vergrote kans om ook op latere leeftijd (ernstig) overgewicht te hebben.

Meer informatie:

National Kompas Volksgezondheid, 2014.

Nieuwe Infokicks: informatieve filmpjes over suiker

Maakt suiker nu dik of niet? Is suiker verslavend? En waarom zit er eigenlijk suiker in voedingsmiddelen? Om uitleg en antwoord te geven op dergelijke vragen heeft Kenniscentrum suiker & voeding in samenwerking met wetenschappers op dit gebied een vijftal informatieve filmpjes gemaakt.

Bekijk alle infokicks

Informatiemap

informatiemapBent u diƫtist, voedingskundige intermediair of beleidsmaker? Dan biedt de informatiemap van Kenniscentrum suiker & voeding u achtergrondgegevens zoals samenvattingen van wetenschappelijke literatuur, verschillende position papers en factsheets. Abonnees ontvangen enkele keren per jaar een update van (delen van) de inhoud.

Vraag gratis aan

deel deze pagina