logo kenniscentrumsuikerenvoeding 50jaar website

 Onderzoek         Contact  FAQ

Op welke manier passen koolhydraten in de basis van onze voeding?

Koolhydraten vormen de basis van onze voeding als we een gevarieerde keuze maken uit diverse groepen voedingsmiddelen. Het is belangrijk dat gebruik (voeding) en verbruik (bewegen) in balans zijn. Elk voedingsmiddel kan een rol spelen bij een uitgebalanceerde voeding, ook suiker. Suiker levert een positieve bijdrage aan smaak, geur, kleur of structuur van voedingsmiddelen.

Achtergrondinformatie

De Richtlijnen goede voeding van de Gezondheidsraad zijn door het Voedingscentrum vertaald in de Richtlijnen schijf van vijf. De schijf van vijf maakt inzichtelijk wat een gezond voedingspatroon is, gespecificeerd per doelgroep en praktisch toepasbaar voor zowel consumenten als professionals. De Schijf van Vijf laat in vijf vakken een optimale combinatie zien van productgroepen die een gunstig effect hebben op de gezondheid en die gezamenlijk voorzien in de voedingsstoffenbehoefte. Het gaat hier om de vakken 1) groente en fruit, 2) smeer- en bereidingsvetten, 3) zuivel, noten, vis, peulvruchten, vlees en ei, 4) brood, graanproducten en aardappelen en 5) dranken.

Informatiemap nu digitaal beschikbaar!

informatiemapBent u diĆ«tist, voedingskundige intermediair of beleidsmaker? Dan biedt de informatiemap van Kenniscentrum suiker & voeding u achtergrondgegevens zoals samenvattingen van wetenschappelijke literatuur, verschillende position papers en factsheets. Abonnees ontvangen enkele keren per jaar digitale updates van (delen van) de inhoud. Bekijk de complete informatiemap op www.suikerwetenschap.nl

 

Abonneer op updates

deel deze pagina