logo

 Onderzoek         Contact  FAQ

Feiten over suiker

Over suiker wordt veel gepraat en geschreven. Feiten en meningen maar ook fabels en mythen.

In deze white paper een overzicht van de feiten over suikers, voeding en gezondheid, gebaseerd op wetenschappelijke kennis. Hoeveel suikers eten we in Nederland, zijn suikers verslavend of niet en hoe nodig zijn ze?

 

feiten over suiker

Nieuwsbrief: suiker in perspectief

sip43

Editie nummer 43 van Suiker in perspectief geeft een vooruitblik op de verwachte resultaten van de vijfde Voedselconsumptiepeiling (2012 - 2016), die op 20 november worden gepubliceerd. Zijn de Nederlanders anders gaan eten? Is de invloed van gewijzigde samenstelling van producten merkbaar? Benieuwd naar de uitkomsten? Lees de volgende editie van deze Suiker in perspectief die eind november verschijnt! Verder is er aandacht voor de nieuwe voedingsnormen voor vitamines en mineralen van de Gezondheidsraad. Hoe vertaal je die naar de praktijk? Het Voedingscentrum ziet geen aanleiding om de Schijf van Vijf te herzien.

Nieuwe Infokicks: informatieve filmpjes over suiker

Maakt suiker nu dik of niet? Is suiker verslavend? En waarom zit er eigenlijk suiker in voedingsmiddelen? Om uitleg en antwoord te geven op dergelijke vragen heeft Kenniscentrum suiker & voeding in samenwerking met wetenschappers op dit gebied een vijftal informatieve filmpjes gemaakt.

Bekijk alle infokicks

Informatiemap

informatiemapBent u diƫtist, voedingskundige intermediair of beleidsmaker? Dan biedt de informatiemap van Kenniscentrum suiker & voeding u achtergrondgegevens zoals samenvattingen van wetenschappelijke literatuur, verschillende position papers en factsheets. Abonnees ontvangen enkele keren per jaar een update van (delen van) de inhoud.

Vraag gratis aan

deel deze pagina