logo kenniscentrumsuikerenvoeding 50jaar website

 Onderzoek         Contact  FAQ

Themanummer Voeding & Visie over suiker

Dat koolhydraten, en met name suiker, een gunstig effect hebben op de menselijke conditie vóór en na stress, is alom bekend. Maar hoe zit het met het effect tijdens stress?

news v-en-v 140

Er is een speciaal themanummer van Voeding & Visie uitgekomen waarin suikers centraal staan. Voeding & Visie is een vakblad voor Voeding en Diëtetiek.

Het blad beschrijft de actuele stand van zaken over de rol van voeding bij preventie en behandeling van ziekte. Voeding & Visie is een focus op het vakgebied van de diëtist, geeft de diversiteit van het vak aan in een multidisciplinaire setting en sluit aan bij actuele ontwikkelingen binnen de diëtetiek.

Het themanummer "Suiker in perspectief" gaat o.a. in op de functionele eigenschappen van suiker, de rol van suiker bij overgewicht, het effect suikervervangers in light-producten, het vermeende verband tussen suikerconsumptie en eetgedrag, de invloed van suiker op onze stemming en de rol van koolhydraten bij sport. U kunt bij ons een exemplaar van dit themanummer aanvragen (kijk bij overige publicaties voor professionals).

De rol van koolhydraten bij sport

Koolhydraten zijn belangrijk voor, tijdens én na een sportieve inspanning. In het artikel ‘De rol van koolhydraten bij sport’ leggen Dr. Luc van Loon, universitair hoofddocent aan de Universiteit van Maastricht, en sportdiëtist Anne-Marijke Ambergen uit waarom. Lees hier het artikel. Aan dit artikel is een e-learningmodule gekoppeld. Ga naar de website online-e-learning.nl om uw vakkennis te testen en accreditatiepunten te behalen.

Kijk voor meer informatie over deze uitgave op de website van Voeding & Visie.

Informatiemap nu digitaal beschikbaar!

informatiemapBent u diëtist, voedingskundige intermediair of beleidsmaker? Dan biedt de informatiemap van Kenniscentrum suiker & voeding u achtergrondgegevens zoals samenvattingen van wetenschappelijke literatuur, verschillende position papers en factsheets. Abonnees ontvangen enkele keren per jaar digitale updates van (delen van) de inhoud. Bekijk de complete informatiemap op www.suikerwetenschap.nl

 

Abonneer op updates

deel deze pagina