Table of Contents Table of Contents
Previous Page  25 / 30 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 25 / 30 Next Page
Page Background

In het Topsportrestaurant van Sportcentrum Pa-

pendal is voor alle sporters de hele dag basisvoeding

beschikbaar. ‘Het restaurant is een mooie proef-

tuin voor het testen van innovaties op het gebied

van sportvoeding en voor nieuwe apparatuur’, zegt

Maase. ‘We zorgen niet alleen voor voorlichting en

begeleiding, maar doen ook voedingsonderzoek dat

een bijdrage levert aan de kennisontwikkeling.’ In

het Topsportrestaurant is innoveren een belang-

rijke pijler. Herformulering van recepten leidde de

afgelopen jaren tot bijvoorbeeld ‘herstelkwark’ en

‘sportrepen’. ‘In de eerste plaats is het een gewoon

restaurant waar de sporter afrekent met een pasje,

maar er is wel een omgeving gecreëerd om een uitge-

balanceerd voedingspatroon te volgen.’

Kamiel Maase, prestatiemanager Sport Science & Innovation NOC*NSF

is verantwoordelijk voor het Team Voeding dat topsporters begeleidt.

‘We dragen ook bij aan voedingsonderzoek dat een bijdrage levert aan

de kennisontwikkeling.’ In het Topsportrestaurant is innoveren een

belangrijke pijler.

estaurant,

sten van innovaties

EAT2MOVE

Veel innovaties voor topsporters zijn ook

bruikbaar in andere gebieden. Het herstel van

een topsporter na intensieve training is

bijvoorbeeld vergelijkbaar met het

postoperatieve herstel van een patiënt.

Eat2Move is het samenwerkingsverband

(gefinancierd door de Provincie Gelderland) van

Wageningen University, Sportcentrum

Papendal, NOC*NSF, Ziekenhuis de Gelderse

Vallei, de Hogeschool van Arnhem en

Nijmegen, Alliantie Voeding in de zorg,

Nizo Food Research en Friesland Campina.

Met elkaar ontwikkelen ze – onder meer naar

aanleiding van ‘de ogen en oren in het veld’ –

optimale voeding om prestatie en herstel in

(top)sport en zorg te bevorderen.

Papendal Topsportrestaurant

|25

Suiker in perspectief, april 2017