Table of Contents Table of Contents
Previous Page  29 / 36 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 29 / 36 Next Page
Page Background

Voeding in het nieuws

|29

Suiker in perspectief, oktober 2017

niet iedere student geneeskunde later huisarts, maar

ook voor andere specialismen is hier veel bruikbare

informatie te vinden.’

Verwijzen en samenwerken

‘Artsen zijn vaak al overbelast, die moeten niet ook

nog eens alles over voeding op hun bordje krijgen’,

vervolgt onderzoeker Van Dam. ‘De arts moet niet

alles alleen doen, juist door samen te werken met

andere professionals bereik je meer. Als een arts meer

weet over voeding en leefstijl, kan hij beter bepalen of

doorverwijzen naar een andere professional zinvol is.

Daarom hebben we ook het onderwerp ‘verwijzen’ in

de enquête opgenomen.’ Bij de co-assistenten leerde

19% wanneer en 33% naar wie te verwijzen, bij de

huisartsen was dit respectievelijk 58 en 63%. ‘Er is

dus nog werk aan de winkel voor bijvoorbeeld diëtis-

ten om hun zichtbaarheid te vergroten. Ze hoeven

volgens mij niet bang te zijn dat artsen het gras voor

hun voeten wegmaaien. Hoe meer een arts over

voeding weet, hoe beter hij weet dat hij niet alles weet

en iemand anders nodig heeft. Een goede arts verwijst

voor voedingsgerelateerde zaken naar een diëtist.’

Het volledige rapport 'Voeding en leefstijlfactoren in

de opleiding geneeskunde'

is hier te

vinden.

'Hoe meer een arts over voeding

weet, hoe beter hij weet dat hij

niet alles weet en iemand anders

nodig heeft. Een goede arts

verwijst voor voedingsgerelateerde

zaken naar een diëtist.'

Ruim 70% wil meer onderwijs over leefstijl.

Ruim 80% wil meer onderwijs over voeding.