GEZOND AMSTERDAM
Op 28 maart 2017 is het netwerk
‘Ondernemers voor een Gezond Amsterdam’gelanceerd. De
Gemeente Amsterdam en kennisinstellingen
zoals Vrije Universiteit Amsterdam en het
Amsterdam Health and Technology Institute
werken samen met de Amsterdamse
ondernemers binnen het netwerk (bijvoorbeeld
zwembaden, Artis, supermarkten) om hun
voedselaanbod gezonder te maken en hun
klanten te helpen gezondere keuzes te maken.
‘Peer pressure’
Dijkstra constateert dat het veranderen van
voedingsgedrag in vrijwel alle settings moeilijk is.
‘Via scholen probeer je van de gezonde keuze een
gemakkelijke, en vervolgens een onbewuste keuze
te maken. Het voordeel is dat je gezond eten zowel
bij de kinderen als de ouders onder de aandacht
brengt. Via scholen bereik je mensen met allerlei
verschillende achtergronden en opleidingsniveaus,
ieder kind gaat naar school. Je maakt ook gebruik
van de ‘peer pressure’ van leerlingen die leidt tot
vele mogelijkheden. Jongeren leren van andere
jongeren.’ Binnen het netwerk ‘Ondernemers voor
een Gezond Amsterdam’ (zie kadertekst) zijn twee
gezamenlijke interventies voor de supermarkt
ontworpen en geïmplementeerd. ‘Samen met een
grote supermarktketen hebben we onderzoek
gedaan naar de ‘gezonde kassa’ en voor jongeren
de ‘supermarktcoach’ ontwikkeld (zie kadertekst).
Het is heel leuk om te zien en te horen hoe die
meiden en jongens tijdens de rondleiding in
de winkel op elkaar reageren, met hun eigen
uitdrukkingen.’
Integrale benadering
Dijkstra kan nog niets zeggen over het effect
op hun aankoopgedrag. ‘De data van de
nameting zijn nog niet beschikbaar. Maar we
gaan ervan uit dat we zowel de gezonde kassa
als de supermarktcoach gaan optimaliseren
en proberen op te schalen. We hopen zo een
concept te ontwikkelen dat ondernemers in
heel Nederland toepassen.’ Dijkstra tenslotte:
‘Voor het veranderen van het gedrag zijn alle
settings belangrijk: thuis, op school, in de wijk
en in de zorg. Ze moeten worden geïntegreerd.
Ik verwacht dat juist die integrale benadering
veel oplevert. Ook de mobiele telefoon en sociale
media zullen een veel grotere rol spelen. We
kunnen de komende jaren mooie resultaten
verwachten.’
‘Gezonde maatregelen in de supermarkt’
|17
Suiker in perspectief, april 2017