Table of Contents Table of Contents
Previous Page  3 / 24 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 3 / 24 Next Page
Page Background

Inhoudsopgave

|3

Suiker in perspectief, september 2017

COLOFON

Suiker in perspectief is een uitgave van

Kenniscentrum suiker & voeding. Onze publica-

ties zijn gebaseerd op wetenschappelijk

onderzoek en staan onder toezicht van een

onafhankel

ijke redactieraad van

deskundigen.

Ontwerp en realisatie:

Lexenzo, geeft vorm aan communicatie

Nieuw EFSA-advies over toegevoegde suikers in 2020 De Europese Voedselveiligheidsautori- teit (EFSA) komt − op verzoek van de vijf Scandinavische landen − in 2020 met een nieuw advies over toegevoegde suikers. Hieronder vallen toegevoegde suikers uit alle voedselbronnen: sacharose, fructose, glucose en zetmeelhydrolysaten, zoals glucosesiroop en high fructose corn syrup. De kloof dichten tussen werkelijkheid en wenselijkheid Door de Richtlijnen goede voeding is bekend wat Nederlanders het beste kunnen eten en drinken. De voedselcon- sumptiepeiling laat zien wat Nederlanders eten en drinken. Daaruit blijkt dat er een kloof bestaat tussen de wenselijkheid en de werkelijkheid en die kloof is lastig te overbruggen. Ons (on)gezonde leven in 2040? Het RIVM heeft zich verdiept in de voeding van 2040. Die toekomstprojectie zal niet uitkomen omdat niemand de toekomst kent en nieuw beleid en andere zaken zorgen voor verstoring van historische trends. Bij een schets van de toekomst is onzekerheid dan ook troef. VOEDING IN HET NIEUWS - Nieuw beweegadvies: minstens 150 minuten per week - Meta-analyse: geen verband inname suikers en diabetes - Nederlander vaak impulsieve snacker 2040 12 16 22 18