Koolhydratencongres 2017
Wat adviseer jij als voedselprofessional?
4|
‘Dialoog over koolhydraten’
Suiker in perspectief, september 2017
Wat zeg ik tegen de patiënt die er heilig van overtuigd is dat tarwe slecht is? 'Dialoog over koolhydraten’ geeft op 28 september het antwoordDE DIËTIST WIL BIJVOORBEELD
ANTWOORD OP DEZE VRAGEN
De redactie van Suiker in perspectief vroeg
enkele diëtisten op welke vragen over
koolhydraten ze graag een onderbouwd
antwoord willen hebben. Een paar
voorbeelden:
• Is er onderzoek bekend naar de effecten van
een koolhydraatarme voeding in de westerse
wereld die tenminste 5 jaar is gevolgd?
• In de huidige opleving van koolhydraatarm
zie je vaak dat volvette producten worden
aanbevolen. Maar wat is het
langetermijneffect? En wat doen de
laboratoriumwaarden?
• Wel of niet elke dag aardappelen eten, wat is
de onderbouwing?
• Als je in de praktijk niets hebt aan de
glycemische index, wat dan wel?
Meer vragen van diëtisten op de volgende
pagina’s van deze Suiker in perspectief.