‘Dialoog over koolhydraten’
|19
Suiker in perspectief, oktober 2017
Klik hier voor de uitgebreide versie van het verhaalmaar dit voedt het wantrouwen. Er ontstaat angst
en onzekerheid.’
Gevoelssamenleving
Het is in onze samenleving inmiddels tamelijk van-
zelfsprekend om bij het maken van keuzes je gevoel
te laten spreken. Dat verklaart in ieder geval een
deel van het succes van voedingshypes. Harde feiten
negeren? Geloven wat je het beste uitkomt? Professi-
onals hebben voor een deel van de gezondheidspro-
blemen niet een passende oplossing. Voedingshypes
bieden in ieder geval vaak hoop. Fleurke: ‘Mensen
die hypes volgen hebben de diëtist eigenlijk niet no-
dig. Het speelt zich af op een ander niveau, in ieder
geval niet in de spreekkamer.’
Gezamenlijke oplossing
Fleurke pleit voor een gezamenlijke oplossing.
‘Probeer in programma’s zoals DWDD, RTL Late
Night voedingshypes aan de orde te stellen. Toon
respect voor elkaar en ga samen de discussie aan.’
Kortom, de diëtist kan ook gebruik maken van
hypes. Wellicht een aanpak waarmee de Nederlandse
Vereniging van Diëtisten en de Diëtisten Coöperatie
Nederland aan de slag gaan?