Table of Contents Table of Contents
Previous Page  19 / 36 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 19 / 36 Next Page
Page Background

‘Dialoog over koolhydraten’

|19

Suiker in perspectief, oktober 2017

Klik hier voor de uitgebreide versie van het verhaal

maar dit voedt het wantrouwen. Er ontstaat angst

en onzekerheid.’

Gevoelssamenleving

Het is in onze samenleving inmiddels tamelijk van-

zelfsprekend om bij het maken van keuzes je gevoel

te laten spreken. Dat verklaart in ieder geval een

deel van het succes van voedingshypes. Harde feiten

negeren? Geloven wat je het beste uitkomt? Professi-

onals hebben voor een deel van de gezondheidspro-

blemen niet een passende oplossing. Voedingshypes

bieden in ieder geval vaak hoop. Fleurke: ‘Mensen

die hypes volgen hebben de diëtist eigenlijk niet no-

dig. Het speelt zich af op een ander niveau, in ieder

geval niet in de spreekkamer.’

Gezamenlijke oplossing

Fleurke pleit voor een gezamenlijke oplossing.

‘Probeer in programma’s zoals DWDD, RTL Late

Night voedingshypes aan de orde te stellen. Toon

respect voor elkaar en ga samen de discussie aan.’

Kortom, de diëtist kan ook gebruik maken van

hypes. Wellicht een aanpak waarmee de Nederlandse

Vereniging van Diëtisten en de Diëtisten Coöperatie

Nederland aan de slag gaan?