20|
‘Dialoog over koolhydraten’
Suiker in perspectief, oktober 2017
PANELDISCUSSIE
Heel weinig koolhydraten eten:
wel of niet gezondheidsschade?
De diëtist die gunstige resultaten
boekt met een koolhydraatarm
voedingsadvies maar de internist
die dergelijke geweldige
resultaten in z’n dagelijkse werk
bij lang niet iedereen ziet?
Lees de highlights naar aanleiding
van de paneldiscussie.
‘Een waarheid als een bruine
boterham’
‘Ik vind dat je brood als koolhydraatbron wel kan
missen’, reageert Verkoelen naar aanleiding van
de stelling: Koolhydraten zijn broodnodig. Ze is bij
de behandeling van patiënten met overgewicht een
fervent voorstander van het koolhydraatarm dieet.
‘Bij mensen met overgewicht is het beter de energie
uit het lichaamsvet te halen.’ Schaafsma zegt: ‘Als je
kijkt naar de praktijk, dan is brood wel een belangrij-
ke leverancier van nutriënten. Denk bijvoorbeeld aan
jodium. Het advies van de Gezondheidsraad luidt:
tenminste 90 gram bruin/volkoren of andere volko-
Deskundigen aan het woord
Koolhydratencongres 2017
Wat adviseer jij als voedselprofessional?