Table of Contents Table of Contents
Previous Page  20 / 36 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 20 / 36 Next Page
Page Background

20|

‘Dialoog over koolhydraten’

Suiker in perspectief, oktober 2017

PANELDISCUSSIE

Heel weinig koolhydraten eten:

wel of niet gezondheidsschade?

De diëtist die gunstige resultaten

boekt met een koolhydraatarm

voedingsadvies maar de internist

die dergelijke geweldige

resultaten in z’n dagelijkse werk

bij lang niet iedereen ziet?

Lees de highlights naar aanleiding

van de paneldiscussie.

‘Een waarheid als een bruine

boterham’

‘Ik vind dat je brood als koolhydraatbron wel kan

missen’, reageert Verkoelen naar aanleiding van

de stelling: Koolhydraten zijn broodnodig. Ze is bij

de behandeling van patiënten met overgewicht een

fervent voorstander van het koolhydraatarm dieet.

‘Bij mensen met overgewicht is het beter de energie

uit het lichaamsvet te halen.’ Schaafsma zegt: ‘Als je

kijkt naar de praktijk, dan is brood wel een belangrij-

ke leverancier van nutriënten. Denk bijvoorbeeld aan

jodium. Het advies van de Gezondheidsraad luidt:

tenminste 90 gram bruin/volkoren of andere volko-

Deskundigen aan het woord

Koolhydratencongres 2017

Wat adviseer jij als voedselprofessional?