Suiker in perspectief editie 30 | november 2014 - page 16

NIEUWSFLITSEN
Op donderdag 5 februari 2015 wordt de herziene versie
van de Voedingsrichtlijn voor diabetes type 1 en 2 van
de Nederlandse Diabetes Federatie gepresenteerd. In
vergelijking met de laatste versie uit 2010 zal de
nadruk meer liggen op het totale voedingspatroon en
minder op de afzonderlijke nutriënten.
Nieuwe
Voedingsrichtlijn
diabetes 2015
Werkprogramma 2015
Gezondheidsraad
Het werkprogramma 2015 van de Gezondheidsraad is
nu beschikbaar, met daarin een overzicht van de
vraagstukken - waaronder de actualisering van de
Richtlijnen goede voeding - die het komende
kalenderjaar onderwerp van advisering zullen zijn.
16|
Consumptie van toegevoegde suikers in Nederland
Suiker in perspectief, november 2014
Vetten, eiwitten en rest (alcohol en vezels)
Koolhydraten - polysachariden
Koolhydraten - van nature aanwezige suikers
Koolhydraten - toegevoegde suikers
Inname van de totale
bevolking 7-69 jaar
55%
24%
9%
12%
RECENTE FACTSHEETS
In de factsheet ‘Consumptie van suikers in
Nederland. Deel 2: toegevoegde suikers’
vindt u meer informatie over dit onderwerp.
In september 2014 verscheen
o
ok de factsheet ‘Deel 1:
t
otaal suikers’. Blijf op de
hoogte van actuele informatie
over suikers en koolhydraten
en kijk op:
ww
1...,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15 17,18,19,20,21,22
Powered by FlippingBook