Table of Contents Table of Contents
Previous Page  16 / 30 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 16 / 30 Next Page
Page Background

‘Ik vind dat er een grote stap vooruit is gemaakt,

maar er zijn ook inconsequenties’, zegt Annemieke

van Ginkel over de Schijf van Vijf. Ze vindt dat er

nog wel een vertaalslag nodig is. ‘Laat de

professionals nu zelf eerst bekijken hoe

consumenten het in de praktijk oppakken.’

‘Ik vind dat er een grote stap

Van Ginkel heeft in haar dagelijkse werk veel contact

met diëtisten. ‘Bij het verschijnen van de nieuwe

Schijf van Vijf hebben we intern het nieuwe

voorlichtingsmodel met onze diëtisten besproken.

Hoe pak je een en ander aan, hoe maak je gebruik

van het grote aantal producten dat in de Schijf staat?

Ik vind zelf dat er een grote stap vooruit is gemaakt,

maar er zijn ook inconsequenties. Zo is er geen

rekening gehouden met broodbeleg en vallen

producten als groenten in blik met suiker en zout

buiten de Schijf.' Het blijft schipperen, constateert

ze. ‘Het pictogram vind ik helder en de diverse

updates op de websites zien er veelbelovend uit. Het

moet blijken of alle lagen in de bevolking dat

begrijpen. Want wat als je op dit moment geen of

weinig groente eet? Dan is 250 gram groente per dag

wel ongelooflijk veel. Daar hoort het advies bij ‘elke

stap in de goede richting telt’. De consument die

ANNEMIEKE VAN GINKEL, DIRECTEUR DIËTHEEK

NIEUWE SCHIJF VAN VIJF

16|

'Ik vind dat er een grote stap vooruit is gemaakt'

Suiker in perspectief, mei 2016