Table of Contents Table of Contents
Previous Page  7 / 30 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 7 / 30 Next Page
Page Background

gezond. Op basis van de percepties van de consu-

ment werden de ongezonde producten vastgesteld

en onderverdeeld in vijf categorieën: zoute snacks,

chips, chocolade, snoeprepen en snoepgoed.’ In de

winkel staat de consument bloot aan verleidingen,

terwijl het online alleen maar foto’s zijn. ‘De items in

de winkel zijn meer tastbaar en daardoor moeilijker

te weerstaan. We gaan ervan uit dat consumenten de

producten kiezen omdat ze op korte termijn behoefte

hebben aan iets lekkers. We constateren dat mensen

in de winkel proportioneel meer uitgeven aan onge-

zond eten.’

Verleiding

De onderzoekers bestudeerden ook gegevens van

consumenten (circa 160.000) die alleen naar de

winkel gaan voor hun boodschappen en van mensen

die alleen online bestellen. Er was weer een duidelijk

verschil tussen het aankopen in de winkel (11,1% on-

gezonde producten) en het online bestellen (5,6%).

Van Kerckhove: ‘De boodschappen in de winkel

neem je meteen mee waardoor verleiding eventueel

een grotere rol speelt, online moet je wachten. Onli-

ne worden naar verhouding meer producten in bulk

gekocht, je geeft meer geld uit waardoor je wellicht

minder in verleiding komt om iets minder gezonds

te kopen.’ Om meer duidelijkheid over het onder-

liggende effect te krijgen zijn in een laboratoriumsi-

tuatie nog enkele experimentele studies uitgevoerd.

‘Onder gecontroleerde omstandigheden hebben we

consumenten zowel in een winkel- als onlinesetting

(assortiment ruim 1000 producten over alle studies

heen) aankopen laten doen. Ons is gebleken dat het

verschil in presentatie van de producten verklaart

waardoor mensen meer worden verleid in de winkel.’

Gezondheidseffecten?

Op de vraag of het verschil tussen fysiek en online

winkelen groot genoeg is om een eventueel gezond-

heidseffect te signaleren, antwoordt Van Kerckhove:

‘Ja, dat is de vraag. Als het effect blijft doorzetten,

dan heeft het ongetwijfeld een gezondheidseffect.

Maar zover kunnen we nu nog niet oordelen.’ Want

zou het verschil tussen het aankopen in de winkel en

het bestellen via de computer op den duur wel stand

houden? ‘Dat is een open vraag. Ik denk wel dat het

een blijvend effect kan hebben. Want de presen-

tatie van de producten is belangrijk. Het lijkt me

tevens niet evident om de sensorische ervaring – het

voelen, ruiken van producten – in de fysieke winkel

na te bootsen in een online context’. Van Kerckhove

merkt op dat het nu al wel een interessant fenomeen

is voor mensen die willen letten op hun voedselcon-

sumptie. ‘Als je van jezelf weet dat je gemakkelijk en

vaak wordt verleid, dan is online boodschappen een

goede manier om dat in goede banen te leiden.’

‘We gaan ervan uit dat

consumenten in de winkel de

producten kiezen omdat ze op

korte termijn behoefte hebben

aan iets lekkers’

Consumenten kopen online minder ‘ongezonde’ producten

|7

Suiker in perspectief, april 2017