tussen
wenselijkheid
Het RIVM heeft de voeding van de volwassen
Nederlanders vergeleken met de Richtlijnen goede
voeding van 2015. De gegevens zijn afkomstig van
de Voedselconsumptiepeiling van 2012-2014. De
gegevens zijn verzameld voor de Richtlijnen goede
voeding 2015 van de Gezondheidsraad. Daarom ziet
dr.ir. Gerda Feunekes, directeur van het Voedings-
centrum, het als een nulmeting en zijn voor haar de
resultaten geen aanleiding tot bijstellingen van de
ingezette acties: zoals het voor de consument duide-
lijker maken hoe 250 gram groente eruitziet.
De kloof dichten tussen werkelijkheid en wenselijkheid
|13
Suiker in perspectief, september 2017
Voldoen aan alle richtlijnen
is zeldzaam
De volwassen Nederlanders lukt het niet om aan
alle kwantitatieve richtlijnen te voldoen. Prof.dr.ir.
Hans Brug, Dekaan van de Faculteit der Maatschap-
pij- en Gedragswetenschappen en hoogleraar Health
Behaviour and Health Education aan de Universiteit
van Amsterdam, verwacht dat er hooguit een paar
Nederlanders zijn die aan alle richtlijnen voldoen.
Brug: ‘Dat is niet echt een probleem: Het zijn
richtlijnen waarvoor voldoende bewijs bestaat om