Table of Contents Table of Contents
Previous Page  10 / 24 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 10 / 24 Next Page
Page Background

10|

‘Dialoog over koolhydraten’

Suiker in perspectief, september 2017

Tijdens het congres komen

wetenschappers en diëtisten aan

het woord om te vertellen over

(inter)nationale voedingsrichtlijnen,

metabole effecten van

koolhydraten, praktische richtlijnen

en adviezen voor de diëtist en nog

meer. Aan het einde van de dag

discussieert het panel over het

nut en de veiligheid van zowel

een laagkoolhydraatvoeding

als ook een voeding met een

koolhydraatgehalte volgens de

Richtlijnen goede voeding. Het

publiek krijgt de mogelijkheid

vragen te stellen aan het panel

(zie kader pagina 11).

09:00 Inloop en registratie

09:30 Opening – prof.dr.ir. Frans Kok, dagvoorzitter

09:35 Hoeveel koolhydraten moeten we eten?

Prof.dr.ir. Ellen Blaak – vakgroep Humane Biologie

(Maastricht University)

10:15 Wie eet er te veel koolhydraten in Nederland?

Dr.ir. Caroline van Rossum – senior voedingskundige

projectleider (RIVM)

10:55 Koffiepauze

11:15 Hoe gaat ons lichaam om met koolhydraten?

Prof.dr.ir. Gertjan Schaafsma – emeritus hoogleraar

Voeding en Levensmiddelen (Wageningen University)

12:15 Lunch en infotainment ‘Functies van suiker’

13:15 Beweging als medicijn bij diabetes?

Dr. Jan-Willem van Dijk – onderzoeker Lectoraat

Voeding en Sport (HAN)

13:35 Te veel suiker in je bloed: wat gebeurt er dan?

Dr. Rik Heijligenberg – internist-endocrinoloog

(Ziekenhuis Gelderse Vallei)

13:55 Koolhydraatadviezen in de praktijk.

Wie en wanneer adviseer je wat?

Mariëlle van Veen – diëtist in de diabeteszorg

(LUMC)

14:15 Kunnen koolhydraten stress verminderen?

Prof.dr. Rob Markus – bijzonder hoogleraar

Neuropsychologie (Maastricht University)

14:55 Theepauze

15:15 Voedingshypes, lust of last voor de diëtist?

MSc Matthijs Fleurke – docent sociologie en ethiek

(De Haagse Hogeschool)

15:45 Paneldiscussie

17:00 Afsluiting en borrel

18:00 Einde

Programma congres

Koolhydratencongres 2017

Wat adviseer jij als voedselprofessional?