Table of Contents Table of Contents
Previous Page  4 / 24 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 4 / 24 Next Page
Page Background

Koolhydratencongres 2017

Wat adviseer jij als voedselprofessional?

4|

‘Dialoog over koolhydraten’

Suiker in perspectief, september 2017

Wat zeg ik tegen de patiënt die er heilig van overtuigd is dat tarwe slecht is? 'Dialoog over koolhydraten’ geeft op 28 september het antwoord

DE DIËTIST WIL BIJVOORBEELD

ANTWOORD OP DEZE VRAGEN

De redactie van Suiker in perspectief vroeg

enkele diëtisten op welke vragen over

koolhydraten ze graag een onderbouwd

antwoord willen hebben. Een paar

voorbeelden:

• Is er onderzoek bekend naar de effecten van

een koolhydraatarme voeding in de westerse

wereld die tenminste 5 jaar is gevolgd?

• In de huidige opleving van koolhydraatarm

zie je vaak dat volvette producten worden

aanbevolen. Maar wat is het

langetermijneffect? En wat doen de

laboratoriumwaarden?

• Wel of niet elke dag aardappelen eten, wat is

de onderbouwing?

• Als je in de praktijk niets hebt aan de

glycemische index, wat dan wel?

Meer vragen van diëtisten op de volgende

pagina’s van deze Suiker in perspectief.