Table of Contents Table of Contents
Previous Page  10 / 40 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 10 / 40 Next Page
Page Background

10|

RIVM: Voedselconsumptie 2012-2014

Suiker in perspectief, januari 2017

RIVM

25%

20%

15%

10%

5%

0%

-5%

-10%

-15%

-20%

Aardappelen

Alcoholische dranken

Zuivel- producten

dranken

Koek en geba

k

Vlees (producten)

Vetten en oliën

VERANDERING IN VOEDSELCONSUMPTIE, 9-69-JARIGEN

Voedselconsumptie 2012-2014

Het RIVM onderzoekt de voedselconsumptie in

Nederland van de leeftijdscategorie 1-79 jaar. Het

publiceerde de uitkomsten van onderzoek uit de

periode 2012-2014 in ee

n rapport e

n maakte hier een

factsheet v

an. Welke soorten voedingsmiddelen eten

en drinken Nederlanders, hoeveel, waar en wanneer?

De laatste vijf jaar is de consumptie van onder andere

aardappelen, vetten en oliën, alcoholische dranken,

zuivel, koek en gebak en vlees gedaald (zie figuur:

Verandering in voedselconsumptie, 9-69-jarigen).

Het RIVM meldt dat er 38 gram suiker en snoepgoed

per dag is geconsumeerd, dat is een daling vergeleken

met de vorige meting. De hoeveelheid groente en

graanproducten die Nederlanders eten, is ongeveer

gelijk gebleven. Er wordt vooral meer koffie, thee en

water gedronken en meer gebruik gemaakt van