?
6|
De nieuwste website Nederland Voedselland
Suiker in perspectief, januari 2017
De levensmiddelenindustrie worstelt al jaren met
wantrouwen van de consument. Er is bijvoorbeeld
heel weinig vertrouwen in de informatie die op de
verpakking van producten staat. ‘Daarvoor krijgen
we een laag rapportcijfer’, zegt Den Ouden. ‘Het
centrale thema van ons nieuwe project Nederland
Voedselland: hoe moeten we het dan wel doen om
het vertrouwen te versterken?’ Hij refereert aan de
uitkomsten van de recente ‘Waarderingsmeter’ en
het rapport ‘Spreek smakelijk’ (zie kadertekst pagina
7). ‘Daaruit blijkt dat er een ‘communicatiegat’
bestaat. Voor ons aanleiding om een zoektocht te
starten naar een andere manier van communiceren
met de consument. We proberen nu meer aandacht
te krijgen voor het individuele gezicht van de levens-
middelindustrie.’
De levensmiddelenindustrie heeft al geruime tijd te maken
met wantrouwen van de consument. ‘We vragen ons af hoe
we het dan wel moeten doen’, zegt Philip den Ouden (FNLI).
Uit onderzoek blijkt dat er een ‘communicatiegat’ bestaat.
‘Voor ons aanleiding om een zoektocht te starten naar een
andere manier van communiceren met de consument.’
Er bestaat
een ‘communicatiegat’
PHILIP DEN OUDEN