10|
RIVM: Voedselconsumptie 2012-2014
Suiker in perspectief, januari 2017
RIVM
25%
20%
15%
10%
5%
0%
-5%
-10%
-15%
-20%
Aardappelen
Alcoholische dranken
Zuivel- producten
dranken
Koek en geba
k
Vlees (producten)
Vetten en oliën
VERANDERING IN VOEDSELCONSUMPTIE, 9-69-JARIGEN
Voedselconsumptie 2012-2014
Het RIVM onderzoekt de voedselconsumptie in
Nederland van de leeftijdscategorie 1-79 jaar. Het
publiceerde de uitkomsten van onderzoek uit de
periode 2012-2014 in ee
n rapport en maakte hier een
factsheet van. Welke soorten voedingsmiddelen eten
en drinken Nederlanders, hoeveel, waar en wanneer?
De laatste vijf jaar is de consumptie van onder andere
aardappelen, vetten en oliën, alcoholische dranken,
zuivel, koek en gebak en vlees gedaald (zie figuur:
Verandering in voedselconsumptie, 9-69-jarigen).
Het RIVM meldt dat er 38 gram suiker en snoepgoed
per dag is geconsumeerd, dat is een daling vergeleken
met de vorige meting. De hoeveelheid groente en
graanproducten die Nederlanders eten, is ongeveer
gelijk gebleven. Er wordt vooral meer koffie, thee en
water gedronken en meer gebruik gemaakt van