Er zijn sinds de lancering van de nieuwe Schijf van
Vijf (22 maart 2016) ruim 700 artikelen over het
onderwerp verschenen vertelt Feunekes. ‘Het dagme-
nu om een gezonde en duurzame voedselkeuze vast
te stellen, is in de eerste twee weken na de lancering
van de Schijf van Vijf al 200.000 maal bekeken.’ Ze
had wel verwacht dat er veel belangstelling zou zijn.
‘Voeding is immers een onderwerp dat volop in de
aandacht staat.’ Ze vertelt dat de website het centrum
vormt in de communicatie van het Voedingscentrum.
‘We doen dat op een lichtvoetige manier, zodat de
kans groot is dat mensen naar hun eigen voeding
gaan kijken en het tot gedragsverandering leidt.’
‘Ik hoop dat we gezonder en duurzamer eten, meer volgens de
Schijf van Vijf en dat we iedereen bereiken, ook mensen met een
lagere opleiding’, antwoordt dr.ir. Gerda Feunekes op de vraag
wat ze graag over een paar jaar zou willen hebben bereikt. Ze
beklemtoont nu al ‘dit is het beste wat de voedingswetenschap
kan bieden’. ‘Er zijn altijd onzekerheden maar ik sta open voor
dialoog met critici’.
‘Nieuwe Schijf van Vijf
moet leiden tot
gedragsverandering’
DR.IR. GERDA FEUNEKES, DIRECTEUR VOEDINGSCENTRUM
'Nieuwe Schijf van Vijf moet leiden tot gedragsverandering
|9
Suiker in perspectief, mei 2016