Suiker in perspectief editie 31 | februari 2015 - page 9

In vergelijking met de vorige richtlijn (2010) ligt
de nadruk niet meer op nutriënten maar op
voedingsmiddelen en voedingspatronen. De NDF
Voedingsrichtlijn Diabetes 2015 is hierdoor meer in
overeenstemming met internationale
voedingsrichtlijnen voor diabetes. Ook de
Gezondheidsraad zal deze aanpak hanteren in de
nieuwe Richtlijnen goede voeding die najaar 2015
worden verwacht (zie ook pagina 6-8).
De richtlijn gaat er vanuit dat bij alle adviezen de
voeding persoonlijk wordt aangepast en rekening
wordt gehouden met wensen, culturele
voedselvoorkeuren en de juiste hoeveelheid energie.
Begin februari is de NDF Voedingsrichtlijn Diabetes 2015 gepresenteerd.
Belangrijkste conclusie: de kwaliteit van de geconsumeerde koolhydraten
en vetten is belangrijker dan de hoeveelheid of onderlinge verhouding.
Nieuw: De Voedingsrichtlijn Diabetes
|9
Suiker in perspectief, februari 2015
De Richtlijnen goede voeding vormen het
uitgangspunt van de adviezen die worden gegeven.
Lees in de maarteditie van ‘Suiker in perspectief’
het uitgebreide verhaal over de nieuwe
Voedingsrichtlijn, waarin interviews met de diëtisten
die deel uit maakten van de werkgroep.
Voor meer informatie raadpleeg:
• NDF collegetour in maart en april 2015
Nieuw:
De Voedingsrichtlijn Diabetes 2015
© NDF – Jacques Jullens
1,2,3,4,5,6,7,8 10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,...24
Powered by FlippingBook