Suiker in perspectief editie 27 | Januari 2014 - page 12

Dit najaar is het RIVM-rapport
over de voeding van zelfstandig
wonende ouderen verschenen.
De studie – die deel uitmaakt
van het Nederlandse Voedsel-
consumptiepeilingsysteem – is
uitgevoerd om inzicht te krijgen
in de kwaliteit van de voeding
Het RIVM publiceerde in
oktober de uitkomsten van
een uitvoerig onderzoek naar
de eetgewoontes van zelf-
standig wonende 70-plussers.
Ze eten meer verzadigde
vetzuren en zout, en minder
volkoren producten, fruit en
vis dan wordt aanbevolen.
70
66%
230
58%
190
Percentage ouderen waarvan de
koolhydraat-inname lager is dan
45-60 energie% (EFSA)
De mediane koolhydraatinname
.
Respectievelijk 42,7 en
44,0 energie%
gram/dag
man
gram/dag
man
gram/dag
vrouw
gram/dag
vrouw
KOOLHYDRATEN
van Nederlandse mannen en
vrouwen van 70 jaar en ouder.
De onderzoekers inventariseer-
den onder andere de consumptie
van de diverse voedselgroepen,
de inname van energie en
nutriënten, het gebruik van
voedingssupplementen en plaats
en tijdstip van consumptie.
De gegevens uit de VCP-studies
worden onder meer gebruikt om
voedingsbeleid te ontwikkelen en
productinformatie en voorlich-
ting aan te scherpen.
VOEDSELCONSUMPTIEPEILING
12|
Nieuwe VCP-gegevens over ouderen
Suiker in perspectief, december 2013 / januari 2014
Nieuwe VCP-gegevens over ouderen
PLUSSERS
1...,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 13,14,15,16,17,18,19,20,21,22,...40
Powered by FlippingBook