Functies van Suiker

Zijn er ‘gezonde’ suikers? Sommige suikers zouden ‘gezonder’ zijn: rietsuiker, honing, agave- siroop, kokosbloesemsuiker et cetera. Maar voedingskundig gezien zijn alle suikers hetzelfde. Ze bevatten allemaal 4 kilocalorieën per gram en worden op dezelfde manier door je lichaam verwerkt. Alle vormen van plantaardige suikers bestaan uit een mix van glucose, fructose of sacharose. Sommige producten zoals kokosbloesemsuiker of ahornsiroop zijn minder bewerkt. Ze kunnen vitaminen en mineralen bevatten, maar de hoeveelheden daarvan zijn zo minimaal dat normaal gebruik nauwelijks of geen effect heeft voor je gezondheid. Voor alle vormen van suikers (zoals agavesiroop, kristalsuiker en honing) geldt: ze bevatten vooral energie en zeer weinig tot geen voedingsstoffen. Functies van suiker Suiker is meer dan alleen de zoete smaak. Het heeft veel meer eigenschappen in voedingsmiddelen. Wist je dat ... …we in Nederland suiker halen uit suikerbieten? In warme landen komt suiker ook uit suikerriet.

RkJQdWJsaXNoZXIy NzYzNDc=